Decembar 06, 2019

Preliminarno - Firme Suvi list i Kalman kompaniji tokom zime održavat će puteve u Srebrenici

ciscenje snegaTender za zimsko čišćenje kategorisanih i lokalnih puteva na području opštine Srebrenica još uvijek nije u potpunosti završen. Od strane Načelnika opštine Srebrenica, Mladena Grujičića donijeta je Odluka o izboru najpovoljnijeg  ponuđača, a to su Lot 2 i Lot 6, dok za Lot 1,3,4 i 5 su poništeni. Na Odluku ponuđači imaju pravo na žalbu, te zbog toga tender nije završen.

Dobrila Tijanić, samostalni stručni saradnik za Pravne poslove u kabinetu načelnika opštine Srebrenica u izjavi za naš radio je kazala da se na tender koji je raspisan od strane opštine Srebrenica javilo šest firmi.

- Imali smo šest Lotova. Komisija je dala preporuku Načelniku da zaključi ugovor sa ponuđačem Lot 2, a riječ je o firmi Suvi list d.o.o. i ponuđačem Lot 6 Kalman kompani d.o.o iz Skelana.  Ipak, ovaj postupak nije u potpunosti okončan, jer ne znamo da li će biti žalbi na tender i to je sve preliminarno. Lot 1, 3, 4 i 5 se poništavaju jer nijedna ponuda nije tehnički ispravna i nezadovoljava kriterije koje je Načelnik dao kroz konkurencijski poziv. Na tender su se javile firme KP Polet a.d. Srebrenica, Suvi list Srebrenica,  Tehno metal Vlasenica i d.o.o Braća Atić Šubin, Kalman kompani d.o. iz Skelana i Lugovi kop iz Živinica – kazala je Tijanić.

Autor: K.Šakić / JP JS RTV Srebrenica 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.