Oktobar 27, 2020

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica mr. Nermin Alivuković boravi u službenoj posjeti opštini Beykoz (Istanbul) u Turskoj Featured

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica mr. Nermin Alivuković boravi u službenoj posjeti opštini Beykoz (Istanbul) u Turskoj. Opština Beykoz i opština Srebrenica potpisale su krajem 2013. godine

Sporazum o bratimljenju kojim su se obavezle da trajno uspostavljaju različite oblike saradnje, razmjenjuju ideje o realizaciji projekata od zajedničkog interesa u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, sporta, zaštite prirodnog i drugog nasljeđa. Posjeta je uslijedila na poziv načelnika opštine Beykoz Yücelom ÇELİKBİLEKOM, a razgovaralo se o izgradnji sportske dvorane u Srebrenici čiju izgradnju treba da finansira opština Beykoz. Izgradnja dvorane dogovorena je 2015. godine, ali zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa njena izgradnja je odložena. Načelnik Yücel ÇELİKBİLEK ponovio je spremnost opštine Beykoz da finansijski pomogne izgradnju navedene dvorane u Srebrenici, kao i podršku u drugim projektima važnim za opštinu Srebrenica.
Zamjenik načelnika opštine Srebrenica susreo se i sa predsjednikom pokrajinskog okruga u Beykozu Ahmetom Katircijem sa kojim je razgovarao o trenutnoj situaciji u Srebrenica, kao i pripremama za obilježavanja 11 jula.
U pratnji zamjenika načelnika borave i djeca iz Srebrenice, članovi KUD-a Vaso Jovanović koji su po treći put u Beykozu, a povod je „Dan djeteta“ tradicionalna manifestacija koja se obilježava u cijeloj Turskoj 23. aprila. Centralnoj ceremoniji u prisustvu visokih zvanica iz političkog, vojnog, policijskog, kulturnog i obrazovnog vrha prisustvovao je i zamjenik načelnika Nermin Alivuković, a naš prvi dječiji ansambl predstavio se domaćoj publici sa tradicionalnim igrama iz Bosne i Hercegovine.

{gallery}Foto_Galerija/2017_04_posjeta_turskoj:::0:0{/gallery}

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.