Septembar 25, 2022

Nesvakidašnji prizor iz Srebrenice, kćerke Emina Bektića jašu konje poput ljepotica iz američkih kaubojskih filmova Featured

Iako su vremenski uslovi u našoj zemlji ovih dana prouzrokovali mnogo problema pa se stanovništvu uglavnom preporučuje boravak u svojim domovima na istoku zemlje  stanovništvo uglavnom uživa u zimskim čarolijama.

Ovih dana u srebreničkom selu Jasenova udaljenom nekoliko kilometara od Srebrenice, Ado Hasanović zabilježio je nesvakidašnji prizor i podsjetio na svu ljepotu života sa prirodom. Naime, kćerke Emina Bektića, ljubitelja i uzgajivača životinja poput ljepotica iz američkih kaubojskih filmova, jašući na konjima koje uzgaja njihov otac, pokazale su nevjerovatno umjeće i ljubav  prema prirodi koju ima je kroz odgoj usadio njihov otac i majka. Prizor je jedinstven i u najmanju ruku zaslužuje najpozitivniju sliku iz Srebrenice. Porodica Emina Bektića živi u selu Jasenova, a Emin je poznat kao veliki ljubitelj životinja, posjeduje ergelu konja, svira sargije i po svemu sudeći i njegove ljepotice naslijedile su ovu strast.
Autor:JP JS RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Ponedjeljak, 24 April 2017 10:49
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.