Mart 09, 2021
JP JS RTV Srebrenica

JP JS RTV Srebrenica

Širom svijeta danas se obilježava 8. mart, Međunarodni dan žena, kao dio borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca.

 

Centralna izborna komisija BiH je na 31. (hitnoj) sjednici održanoj 03.03.2021. godine donijela Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora za načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu Općine Srebrenica održanih 15.11.2020. godine i ponovljenih izbora održanih 21.02.2021. godine.

U ambulanti MFS EMMAUS centra u Potočarima danas  je pacijente pregledala grupa vrhunskih ljekara specijalista sa UKC Tuzla na čelu sa prof. dr Šekibom Umihanićem. Tim vrhunskih doktora je na raspolaganju građanima Srebrenice, a dolaziće po potrebi da pružaju usluge pacijentima.

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić uputio je čestitku u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u kojoj stoji.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Nedib Smajić građanima opštine Srebrenica, kao i građanima Bosne i Hercegovine, uputio je čestitku povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predstavnici inicijative "Moja adresa Srebrenica" uputili su saopštenje za javnost kao reakciju na poziv predsjednika OO SNSD-a dr Radomira Pavlovića  na dijalog, te kao reakciju na stav ambasadora koji su odbili doći na sastanak sa liderima probosanskih političkih stranaka. U saopštenju stoji sljedeće:

Centralna izborna komisija BiH je na 28. (hitnoj) sjednici održanoj 25.02.2021. godine donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati izbora za  načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica održanih 15.11.2020. godine i ponovljenih izbora održanih 21.02.2021. godine.

Saopštenje za javnost uputio je predsjednik OO SNSD Srebrenica dr Radomir Pavlović u kojem stoji: 

Koalicija  "Zajedno za Srebrenicu" uputila je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

Proces glasanja na svim biračkim mjestima na području opštine Srebrenica protekao je mirno i bez incidenata, navode iz PU Zvornik.

Stranica 1 od 112
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.