Oktobar 06, 2022

Omladinski centar Srebrenica radi na poboljšanju kulturnih potreba mladih

omladinski

Prošle godine Omladinski centar Srebrenica organizovao je niz aktivnosti u saradnji sa drugim organizacijama. U ovom centru trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji, a već početkom mjeseca aprila planiran je proljetni pozorišni festival i kursevi engleskog i njemačkog jezika ukoliko bude zainteresovanih mladih.

- Podržali smo različite projekte, a onaj koji bismo izdvojili je učešće radeći na određenim aktivnostima Međunarodnog kampa Emmausa, podržali smo i aktivnosti Opštine koje su organizovane prošle godine. Također smo skupljali sredstva za djecu sa posebnim potrebama sa području Srebrenice i Bratunca – izjavila je za naš radio Radomirka Alić, predsjednica Savjeta mladih Srebrenica

Radomirka Alić, predsjednica Savjeta mladih Srebrenica u izjavi za naš radio je kazala da je zadovoljna postignutim rezultatima tokom prošle godine, također nam je rekla i planove rada za tekuću godinu:

- Odlučili smo da istražimo potrebe mladih ljudi u Srebrenici i Bratuncu. Kreirali smo anketu na temu „ Kulturne potrebe mladih u Srebrenici i Bratuncu“ . Anketa se nalazi na web stranici opštine Srebrenica, svi zainteresovani mogu da ispune tu anketu. Odradili smo određen broj primjeraka ankete u školama i ulici. Već drugog ili trećeg marta imat ćemo rezultate potreba mladih – rekla je predsjednica Alić.

Predsjednica Alić nam je kazala da je cilj da se što više mladih uključi u različite obuke, napominje da će u mjesecu aprilu učesnici ovog centra ići u posjetu kod mladih u Vakuf.

Financijsku podršku Omladinskom cetaru Srebrenica pruža Opština Srebrenica i u ovom centru je trenutno aktivno deset mladih osoba.

Predsjednik Skupštine Omladinskog centra Sućeska, Adem Mehmedović za naš radio je kazao da je Omladinski centar u Sućeskoj već nekoliko godina u stagnaciji, jer nije bilo nikakvih aktivnosti i dodaje da su mladi sa ovog područja u narednom periodu odlučili da ponovo stave u funkciju ovaj centar:

- Odžana je Skupština na kojoj smo izabrali Predsjednika Skupštine, Upravni i Nadzorni odbor. Mladih ima dosta u Sućeskoj i prva aktivnost će biti uređivanje Omladisnkog centra u Sućeskoj. Predsjednik Omladinskog centra Sućeska je Amir Mustafić. Naš cilj je da pokrenemo neke aktivnosti – kazao nam je Adem Mehmedović, predsjednik Skupštine Omladinskog centra Sućeska.

Autor: K. Šakić/ JP JS RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.