Novembar 26, 2022

OSCE u Srebrenici organizirao obuku na temu "Upravljanje projektnim ciklusom"

osce obuka

U prostorijama Prve osnovne škole u Srebrenici u prethodna dva dana održana je obuka na temu "Osnove upravljanja projektnim ciklusom" za direktore škola, pedagoge i učitelje sa područja opštine Srebrenica. Cilj obuke je unaprijediti znanje školskog osoblja u definiranju projektnih prioriteta i sprovođenju aktivnosti iz školskih razvojnih planova.

- Trening obuhvata osnove obuke upravljanje projektnim ciklusom za predstavnike škola. Prevenstveni cilj je da se članovi školskih razvojnih timova obuče osnovnim izdanjima i vještinama potrebnim za izradu pripremnu analizu praćenje monotoring projekata i evaluaciju projekata. Ideja je da se školama omogući da svoje projektne predloge koje imaju razviju metodologijom logičkog okvira i da se pošalju donatorima -izjavio je za naš radio Aleksandar Stojkanović službenik za obrazovanje u kancelariji OSCE-a Srebrenica.

Učesnik treninga Varagić Nebojša pedagog Osnovne škole Kosta Todorević Skelani u izjavi za naš radio je kazao da ova obuka je najkorektnija i najbolja obuka na kojoj je učestovao.

Obuka je dio inicijative "Inkluzivne škole - inkluzivne zajednice", u sklopu koje je predviđena primjena Indeksa inkluzivnosti, kao metodološkog koncepta za razvoj učenja i aktivnog učešća svih relevantnih aktera iz života škole u obezbjeđivanju jednakog pristupa svakom djetetu u skladu sa njegovim/njenim mogućnostima.

K.Šakić/ JP JS RTV SREBRENICA

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.