Novembar 26, 2022

Nepobjedivi i dalje beru medalje

Takmičari karate kluba “Želja Ipon” iz Srebrenice okupljaju djecu iz Srebrenice i Bratunca koja na SVIM takmičenjima,  na kojim nastupe redovno osvajaju medalje i najbolji su ambasadori Srebrenice.

Na prvom turniru u ovoj godini održanom u Tuzli u povodu Valentinova u organizaciji karate kluba ""Do iz Tuzle nastupilo je više od 1000 takmičara iz 96 klubova.

Evo rezultata naše djece: dvije zlatne, dvije srebrene i tri bronzane medalje iako starija ekipa nije nastupila.

Zlato: Armina Garaljević, Begić Eldin,

Srebro: Sanja i Sara Stojanović,

Bronza: Sonja Ubiparipović, Kristina Trisić, Aldijana Salihović.

Ekipa starijih takmičarki i takmičara nije išla u Tuzlu jer klub nema novaca.

Naredne sedmice 24. februara trebaju nastupiti na regionalnom prvenstvu, ali nastup je neizvjestan jer prije toga trebaju uplatiti za registraciju kluba i takmičara u regionalni karate savez pa onda republički. Novac iz budžeta opštine kojim jedva da im pokrije te članarine i osnovne troškove, još uvijek nisu dobili kao ni drugi klubovi u opštini Srebrenica jer lokalna vlast pokušava konačno da uvede malo reda i u ovu oblast. U ovoj godini drastično su smanjena izdvajanaja za sport i NVO, što je svakako za pohvalu jer su ranije, godinama neki dobivali i previše, iako su postojali samo na papiru ili su novac trošili nedomaćinski, dok drugi upkos vrijednim rezulataima i radu su dobivali samo mrvice. Nadamo se da je tom konačno kraj i da će oni koji  rade za Srebrenicu i imaju rezultate biti podržani na adekvatan način.

M. Sekulić/ RTV Srebrenica
 
Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.