Novembar 26, 2022

FK "Guber" u borbi za opstanak u drugoj ligi Republike Srpske - Istok

Ekipa FK „Guber“ iz Srebrenice će u subotu 16. marta u okviru 17. kola Druge lige RS-a – grupa Istok na svom stadionu ugostiti ekipu FK „Bratstvo“ iz Bratunca. Utakmica se igra u subotu sa početkom u 14 sati i 30 minuta.

 FK „Guber“ je u rezultatskoj krizi, jer u pet posljednjih utakmica ekipa je bez pobjede. U programu RTV Srebrenica gostovao je Nemanja Marinković, predsjednik uprave FK „Guber“ s kojim smo razgovarali o prilikama u klubu, rezultatskoj krizi, dešavanjima i planovima u klubu.

Pitali smo predsjednika uprave FK „Guber“ kakva je trenutna situacija u klubu i možemo li očekivati bolje rezultate u narednom periodu?

-  Trenutna situacija u klubu je znatno bolja od situacije koju sam naslijedio. Međutim, daleko je to od idealnog. Po preuzimanju funkcije predsjednika FK „Guber“ naslijedio sam dug u iznosu od 14 hiljada KM. Uspjeli smo za nepuna tri mjeseca da premostimo dug u izsnosu od devet hiljada KM, ostalo je još pet hiljada KM obaveza koje moramo izmiriti. Nadamo se da ćemo uskoro i to riješiti, uz podršku opštine Srebrenica i naših sponzora. U rezultatskoj smo krizi, posljednja utakmica protiv Leotara u Trebinju je bila teška, i poraženi smo. Pozivam građane naše opštine da nas podrže u subotu na utakmici protiv „Bratstva“ iz Bratunca. Biće to pravi komšijski derbi, i vjerujemo da će ta utakmica biti prekretnica kada je u pitanju opstanak u ovom rangu takmičenja. Mi smo trenutno 14. na tabeli, ali bodovna razlika između klubova nije velika, to su neka tri boda. Pobjedom nad ekipom iz Bratunca došli bi u daleko bolju poziciju i situaciju u borbi za opstanak u ovom rangu takmičenja – rekao je Marinković.

Opština Srebrenica je prošle 2018. godine iz budžeta za FK „Guber“ izdvojila 75 hiljada KM, a prema informacijama izdvajanje iz budžeta opštine za fudbalski klub bi moglo biti znatno manje u odnosu na prošlu godinu.

- Po nekim informacijama budžet kluba bi mogao biti znatno manji nego u proteklim godinama. Međutim, u narednom periodu ćemo da vidimo koliki budžet će tačno biti, ali još uvijek nemamo tačne informacije. Kako god mi moramo funkcionisati – rekao je Marinković koji se osvrnuo i na probleme koje klub ima.

- Problema ima u klubu dosta. Po preuzimanju kluba nisam zatekao gotovo nikakvu sportsku opremu. Uz pomoć donatora mi smo dobili sportsku opremu. Ovim putem bi se zahvalio firmi „Bios“ iz Visokog. Oni su donirali dvije garniture dresova. Zatim Rudnik olova i cinka iz Sasa koji su pomogli u sportskoj opremi u vrijednosti blizu tri hiljade KM. Donirali su lopte, majice, dresove, kao i kopačke igračima. Problem je u infrastrukturi kluba, svlačinoce i tereni su loši. Mi ćemo razgovarati i sa gospodinom Muradifom Pašagićem koji je legenda našeg grada, i prije svega veliki čovjek. On je godinama pomagao FK Guber.  Pored toga, naravno finansijski problemi su veliki. Nadam se da ćemo u budućnosti uz pomoć opštine, sponzora, nas samih uspjeti sve te probleme otkloniti, jer FK Guber je ponos Srebrenice, jedan multietnički klub. Filozofija kluba je da forsiramo igrače iz Srebrenice. Nažalost, nemamo veliki igrački kadar, pa tako da će biti nekih igrača i sa strane. Nadam se da će u budućnosti biti veliki broj naših momaka koji će voljeti i htjeti da igraju za svoj i naš klub.

Ima li FK "Guber" šanse da opstane u Drugoj ligi RS-a – grupa istok?

- Ja sam optimista, i mislim da imamo šanse da opstanemo. Imamo kvalitet da opstanemo u drugoj ligi. Još jednom pozivam sve naše građane da nas podrže. Mi ih sigurno nećemo razočarati u nastavku sezone, a nećemo ni sad u subotu u utakmici protiv Bratstva. Biće to prava derbi utakmica na našem stadionu – poručio je Marinković.

FK „Guber“ se trenutno nalazi na 14. mjestu na tabeli u okviru druge lige RS-a grupa istok sa osvojenih 14 bodova.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.