Oktobar 03, 2022

Sportske vijesti: FK Guber se priprema za nastavak sezone, karate klub "Želja Ipon" uspješan na turniru u Tuzli, Kung Fu Ving Tsun klub ide na takmičenje u Srbiju

Fudbaleri Gubera iz Srebrenice pripremaju se za nastavak prvestvene sezone u Regionalnoj fudbalskoj ligi RS u grupi Istok gdje ih očekuje težak zadatak u borbi za opstanak. Prijateljsku kontrolnu utakmicu igraju u četvrtak 20. februara  protiv ekipe Drine u Ljuboviji.

U okviru Regionalne lige RS-a grupa Istok još uvijek je zimska pauza, a ekipe se pripremaju za nastavak sezone koji počinje 7. marta 2020. godine.

FK Guber će u nastavak sezone ući sa posljednjeg mjesta na tabeli, i ekipu očekuje teška borba za opstanak u okviru Regionalne lige.

Takmičari karate kluba „Želja Ipon“ nastupili na turniru „Valentinovo 2020“

Karate klub „Želja Ipon“ iz Srebrenice je proteklog vikenda  nastupio sa pet takmičara na petom  turniru „Valentinovo 2020“ u organizaciji karate kluba “Do” iz Tuzle.
Karatisti iz karate kluba „Želja Ipon“ osvojili su šest medalja i to: Lejla Smajlović zlatnu, Marija Milanović srebrenu, dok su bronzane medalje osvojili Anđela Jovanović, Sonja Ubiparipović i Aldijana Salihović dvije.

Na turniru je nastupilo 1100 takmičara iz 104 kluba i 11 država. Narednog vikenda takmičari ovog kluba nastupaju  u Sarajevu na turniru koji organizuje karate klub „Baščaršija“.

Kung fu Ving Tsun klub „Srebrenica“ ide na takmičenje u Srbiju

Kung Fu Ving Tsun Klub "Srebrenica" iz Srebrenice će u subotu, 29. februara 2020. godine, učestvovati na Otvorenom Sanda prvenstvu Srbije za sve uzraste, koji će se održati u Somboru. Klub iz Srebrenice na ovom takmičenju će učestvovati sa 13 takmičara.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.