Novembar 26, 2022

Uspješan vikend za sportiste iz Srebrenice

Tokom vikenda iza nas sportisti iz Srebrenice su ostvarili zapažene rezultate. Članovi Kung Fu Ving Tsun Kluba „Srebrenica“ su nastupili na takmičenju u Srbiji. Takmičari karate kluba „Želja Ipon“ su bili na dva turnira i to u Banja Luci i Tuzli, a ekipa FK Guber je odigrala još jednu pripremnu utakmicu pred nastavak prvenstva.

 

Takmičari Kung Fu Ving Tsun kluba Srebrenica uspješan na takmičenju u Srbiji

Kung Fu Ving Tsun klub Srebrenica je 29. februara 2020. godine je učestvovao na  „Otvorenom prvenstvu Srbije“ u Sanda borbama sa 10 takmičara: U Sanda borbama je se takmičilo osam takmičara i osvojili su četiri zlatne, tri srebrene i jednu bronzanu medalju.
Svih deset  takmičara je radilo Taolu forme i osvojili su devet zlatnih i jednu srebrenu medalju.
Prema riječima predsjednika i trenera Kung Fu kluba Isaka Džanića rezultat bi bio i bolji da „naš Sanda takmičar u finalu nije morao zbog povrede predati borbu.“
- Sanda prvenstvo bilo veoma jako,  učestvovalo je preko 120 Sanda boraca iz Srbije, Hrvatske i BiH – rekao Džanić.

Takmičari karate kluba „Želja Ipon“ uspješni na takmičenjima u Banja Luci i Tuzli

Proteklog vikenda takmičari Karate kluba  Želja Ipon nastupili su na dva turnira, i to u Banja Luci i Tuzli. U Banja Luci na turniru  „Srpska open“ koji je bio i izborno tačmičenje  za ulazak u dječiju reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Zlatnu medalju i mjesto u reprezentaciji izborilie su Lejla Smajlović i Sara Ostojić. Bronzane medalje osvojile su Aldijana Salihović i Marija Milanović.

Na turniru „Tuzla open“  u organizaciji karate kluba Simbra  nastupilo je više od  800 takmičara iz šest država. Kristina Stanojević je osvojila srebrenu medalju, dok su bronzane medalje iz Tuzle donijeli  Ivan Lalović,  Anđela Jovanović i Kristina Trišić.

 

Pripreme FK Guber u završnoj fazi pred nastavak sezone

Pripreme FK Gubera ulaze u završnu fazu. Nastavak prvenstva slijedi već 7. marta i našim momcima predstoji teška bitka za popravak onog što su drugi pokvarili. Ohrabruju  sve bolji rezultati i trud mladih momaka i njihovog trenera Stankovića.  Nakon pobjede u četvrtak protiv ekipe Dervente u Derventi tokom vikenda ostvaren je još jedan dobar rezultat. Odigrana je prijateljska utakmica u Bajinoj Bašti protiv ekipe Višesave. Ekipa Gubera je slavila 3:2, a za FK  Guber strijelci  su bili Njegoš Marinković, Mustafa  Nalić i Igor Ivanović.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Ponedjeljak, 02 Mart 2020 11:19
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.