Novembar 26, 2022

Sportske vijesti: Takmičari karate kluba "Želja Ipon" uspješni na takmičenju u Modriči, FK Guber poražen u Bogutovu Selu

Sportisti iz Srebrenice su i ovaj vikend aktivni. Karatisti iz Srebrenice su nastupili na Regionalnom karate prvenstvu, a FK Guber je odigrao prvenstvenu utakmicu.


ŽELJA IPON NASTAVLJA BERBU MEDALJA


U subotu  7. marta u Modriči je održano  Regionalno karate prvenstvo je za djecu do 13 godina.

Učestvovalo 15 klubova i 160 takmičara. Na tom takmičenju djeca iz Srebrenice i Bratunca, članovi karate kluba Želja Ipom su ostvarili zavidne rezultate. Prva mjesta, Aldijana Salihović, Lejla Smailovć,Sanja Stojanović.

Drugo mjesto Ajdin Tabaković.

Treća mjesta Sara Stojanović i Monika Trbić.

Kata tim djevojčica uzrast 2011-2012. godina su osvojile prvo mjesto  i zlatnu medalju, tim u sastavu Lejla Smailovć, Monija  Trbić i Marija Milanović. Prvo mjesto  i zlatnu medalju osvojio je i  kata tim dječaka uzrasta 2011-2012.godia, tim u sastavu Ivan Lalović, Viktor Jovanović i David Obradović . Ovi takmičari su izborili učešće već sljedećeg vikenda na prvenstvu Republike Srpske koje se održava u Bileći.


GUBER IZGUBIO ALI NIJE RAZOČARAO


U prvom kolu nastavka prvenstva Regionalne fudbalske lige RS u grupi Istok ekipa FK Guber-a je poražena u Bogutovu selu od ekipe Mladosti. Rezultat 2:0, poluvrijeme (1:0) za domaćina. Igralo se po veoma lošem vremenu na ledenoj kiši. Ekipa trenera Stankovića je imala peh da na dvije odbijene lopte prime dva gola. Igrom nisu razočarali, kažu članovi rukovodstva našeg kluba što su bili na utakmici. Neka bude po onoj narodnoj da se “prvi mačići u vodu bacaju“. GLAVU GORE MOMCI IDEMO DALJE U NAREDNOM KOLU  DOLAZI NAM VJEČITI RIVAL IZ KOMŠILUKA, EKIPA FK BRATSTVO IZ BRATUNCA

 


Kung Fu Ving Tsun Klub "Srebrenica" će učestvovati na "Memorijalnom turniru Nešet Ramadani" u Brčkom


Kung Fu Ving Tsun Klub "Srebrenica" će učestvovati na "Memorijalnom turniru Nešet Ramadani" koje će se održati 15.03.2020 god. u Brčkom. Klub iz Srebrenice će uzeti učešće sa osam takmičara koji će se takmičiti u različitim disciplinama: Taolu forme i Sanda borbe.

 

M.Sekulić/RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Nedjelja, 08 Mart 2020 17:35
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.