Septembar 25, 2022
Marinko Sekulić

Marinko Sekulić

JEDAN JE MURADIF

Srebrenica, april 2020. godine - Rečenica koju su bezbroj puta izgovorili Srebrenčani ali i mnogi, mnogi drugi za dobročinstva koja čini - Veliki čovjek, filantrop, uspješan biznismen, BH konzul u Slovačkoj Munir Pašagić kojeg Srebrenčani zovu Muradif još jednom, po ko zna koji put i na koji način pomaže svojim sugrađanima.

Formiranjem Nacionalnog parka počeo je ozbiljniji rad na razvoju turizma. Još stari Rimljani su u Srebrenici imali svoja kupatila. Pored zdrave Guber vode i čistog zraka tu ima svega:gloga, šumskog voća, srijemoša...

Uprkos pandemiji korona virusa aktivnosti u NP „Drina“ nisu prestale. Naprotiv, radi se na proširivanju kapaciteta i ponude. Direktor NP „Drina“ dr Radomir Pavlović u razgovoru sa Marinkom Sekulićem Kokezom kaže da aktivnosti i radovi teku ubrzano.

Grupa od 16 bosanskohercegovačkih državljana iz Slovačke jutros je sretno stigla do BiH, prešla Savu pjeske i ušla u svoju zemlju. Radi se o 12 građana iz RS, dva iz Brcko Distrikta, dva iz FBiH. 

“Bolest ne bira”, narodna je izreka na Balkanu. U aktuelnom slučaju korona-virus takođe ne bira i jednako pogađa i bogate i siromašne, a ne bira ni nacije.


Sutra će predsjednicima MZ Luka i Kruševo Do, i MZ Podravanje biti uručeno po 80 maski. U Osat će biti uručeno 100 komada, a SUP-u 70 maski.

U SREBRENICI NEMA ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM

Takmičari karate kluba "Želja Ipon" iz Srebrenice koji okuplja djecu iz Srebrenice i Bratunca na prvenstvu RS juče u Doboju ostvarili su još jedan vrhunski rezultat.

Na kućnom pragu

Januar 28, 2019

Nizovi bijelih nišana u Memorijalnom centru Potočari – to je prvo na šta se pomisli pri pomenu Srebrenice. Dopisnik DW iz Srebrenice, Marinko Sekulić pokušao je na licu mjesta da sazna o zločinima nad tamošnjim Srbima.

Danas je najkraći dan u godini i najduža noć! Kalendarski zimsko godišnje doba počinje večeras, odnosno preciznije 21. decembra u 23.27 sati po srednjeevropskom vremenu.Bit će to 355. dan u 2018. godini.Zima će trajati 89 dana. Na području našeg regiona završit će se 20. marta 2019. godine u 22.58 sati po srednjeevropskom vremenu, kada će nastupiti proljeće.U poređenju sa zimom 2017/2018. godine, predstojeća bi trebala biti malo hladnija.

Stranica 1 od 3
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.