Print this page

Kabinet načelnika opštine Srebrenica o novonastaloj situaciji u Prvoj osnovnoj školi

Prošle sedmice održan je sastanak Savjeta roditelja u Prvoj osnovnoj školi, međutim došlo je do određenih problema i roditelji srpske nacionalnosti su napustili sastanak. Povodom novonastale situacije u ovoj osnovnoj školi u kabinetu načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića jučer je održan sastanak sa direktorom osnovne škole Dragim Jovanovićem.

Na sastanku su bili prisutni zamjenik načelnika opštine Srebrenica, predsjednik i potpredsjednik Skupštine kao i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis.

Dragi Jovanović, direktor Prve osnovne škole Srebrenica izjavio je za naš program da je načelnika Grujičića upoznao o novonastalom problemu i dešavanjima u školi.

- Na sastanku su doneseni određeni zaključci, a jedan od zaključaka da se daje podrška školi da istraje u zakonitosti u radu, te da se eventualne nejasnoće i problemi rješavaju kroz dijalog, dogovor i razgovor. Jedna grupa roditelja je smatrala da su prava djece narušena, ja lično mislim da se radi u skladu sa zakonom. Naš osnovni motiv rada je podižemo kvalitet nastave i bezbjednosti učenika u školi. Nemamo nikakve sukobe u školi, djeca se idealno slažu – kazao je Jovanović.

Bego Bektić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis opštine Srebrenica kaže da je sastanak održan na incijativu načelnika Grujičića.

- Zaista, mi želimo da politiku izbacimo iz đački klupa, to nam ne treba, taj luksuz. Zaključili smo da je najveći benefit ovdje na području Srebrenice ulaganje u dijalog i nećemo dozvoliti sva ta dešavanja koja su bila u prošlosti da se politika ubaci u školstvo,  jednostavno ćemo to rezati u korijenu – rekao je Bektić.

Dragić Glišić, potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica mišljenja je da je u pitanju samo nesporazum i iskazao je punu podršku direktoru Dragom Jovanoviću u pronalaženju rješenja novonastale situacije.

- Smatram da problemi ne postoje i da ne treba politizirati bilo kakva dešavanja. Srebrenica je jedan od primjera gde deca bošnjačke i srpske nacionalnosti pohađaju školu pod jednim krovom. Visok stepen tolerancije sa svačije strane samo će dovesti unapređenju i kavlitetu nastave kao i kvalitetu obrazovanja. Opština je u proteklom periodu ulagala u školu u Potočarima i Sućeskoj gdje su većinom bošnjačka deca, i to govori o spremnosti Opštine da izdvaja veća sredstva za kvalitetnije obavljanje nastave – istakao je Glišić. 

O ovoj problematici u Prvoj osnovnoj školi prošle sedmice smo informisali javnost putem našeg programa, a i web stranice.

Autor: K. Šakić / RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)