Print this page

Osnovci i srednjoškolci nagrađeni za postignuti uspjeh

U sklopu manifestacije „Dani Srebrenice“ danas je u Kulturnom centru u Srebrenici održana smotra stvaralaštva učenika „Prve osnovne škole“ Srebrenica, kao i učenika OŠ „Kosta Todorović“ iz Skelna te učenika Srednjoškolskog centra Srebrenica. Učenici „Prve osnovne škole“ predstavili su se glumom i ritmikom. Prije početka programa učenici Srednjoškolskog centra Srebrenica pojedinim posjetiocima su vršili kontrolu šećera u krvi i mjerili krvni pritisak i tjelesnu težinu.  Najboljim učenicima su dodjeljene nagrade.

Učenica „Prve osnovne škole“ Marija Blagojević je dobitnica vukove diplome i učenica je generacije školske 2018/2019 godine. Tokom osnovnog školovanja učenica Marija imala je odličan uspjeh i primjerno vladanje.

Dragi Jovanović, direktor „Prve osnovne škole“ Srebrenica kazao je da je zadovoljan uspjehom svih učenika, naglašavajući da je to veliki uspjeh za školu.

- Novčano ćemo nagraditi najuspješnije učenike uz pomoć načelnika Opštine Mladena Grujičića. Takođe, nagradit ćemo i učenike koji nisu imali izostanaka na nastave,  i koji su imali dobro vladanje, jer oni to zaslužuju. Učenici su pravi prezenti naše sredine – kazao je Jovanović.

Svjetlana Tomić, profesorica Hemijske grupe predmeta Srednjoškolskog centra Srebrenica kaže da Hemijska sekcija ima više aktivnosti, a učenici su danas predstavili ručnim radovima to jeste platnenim cegerima.

- Cilj ove promocije jeste da promovišemo zdrav način života, očuvanja planete zemlje, smanjimo upoptrebu polivinilnih kesa koje se mogu zamijeniti prirodnim materijalom koji je u prirodi biorazgradivi. Platneni cigeri su namjenski pravljeni za Dan planete Zemlje – kazala je profesorica Tomić.

Autor: K.Šakić / RTV Srebrenica                                                      

Rate this item
(0 votes)