Print this page

Smajić: Najava rekonstrukcije JU Kulturni centar Srebrenica

JU ,,Kulturni centar Srebrenica,, zahvaljujući menadžmentu ove ustanove sa direktoricom na čelu i predstavnicima Opštine Srebrenica koji su prepoznali važnost ulaganja i poboljšanja uslova u ovomo kulturnom centru, ušao je u uži krug objekata za rekonstrukciju a u okviru projekta,, ,Zeleni ekonomski razvoj,, koji se realizira na području cijele BiH. Firma Urbis Centar, d.o.o. Banja Luka angazovana je od strane UNDP BiH da uradi detaljan energetski pregled objekta JU Kulturni centar Srebrenica.

Mediha Smajić direktorica JU,,Kulturni centar Srebrenica,, kaže da se zahvaljuje Opštini Srebrenica odnosno Osnivaču ove ustanove što su prepoznali njihove preporuke i što su preporučili JU,,Kulturni centar Srebrenica,, kao ustanovu za rekonstrukciju i sanaciju u okviru ovog projekta.

-Mi smo najvažnji kulturni objekt na području naše općine pa i šire i ovdje se svakodnevno dešavaju razne kulturne aktivnosti medjutim nazalost neki odredjeni projekti što su odradjivani ranije u Kulturnom centru Srebrenica nisu odradjeni na najbolji mogući način tako da danas imamo ustanovu u kojoj prokišnjava krov ili je krov obrušen u jednom dijelu objekta, nemamo dugoročno riješeno pitanje grijanja ,imamo dotrajalu stolaruju, ali se nadamo da ćemo ovim projektom uskoro riješiti i ova pitanja - kaže direktorica ističući da će time biti riješeno pitanje zagrijavanja svih zakupaca u ovom objektu.

UNDP u saradnji sa Fondom za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske implemenira projekt iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom,, Zeleni ekonomski razvoj,, a projektom je obuhvaćena i opština Srebrenica.

Autor: RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)