Oktobar 06, 2022

Tematska sjednica SO Srebrenica: Usvojena odluka o kreditnom zaduženju opštine Srebrenica

U skupštinskoj opštine Srebrenica danas je održana XI tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica. Na dnevnom redu su bile sljedeće tačke koje su odbornici i usvojili:

 

1. Izvještaj o izvršenju budžeta za period 01.01.- 31.12. 2018. godine (USVOJENA sa 12 glasova ZA, PROTIV 3, UZDRŽAN 1)

2. Nacrt Rebalansa Budžeta opštine Srebrenica za 2019. godinu:

a) Prijedlog Odluke o usvajanju Rebalansa Budžeta opštine Srebrenica za 2019. godinu (USVOJENO sa 12 glasova ZA, PROTIV 3, UZDRŽAN 1)

b) Prijedlog Odluke o izvršenju Rebalansa Budžeta opštine Srebrenica za 2019. godinu; (USVOJENO sa 12 glasova ZA, PROTIV 3, UZDRŽAN 1)

Na današnjoj sjednici odbornici su usvojili (13 ZA, 3 PROTIV, 1 SUZDRŽAN) i  Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju Opštine Srebrenica za finansiranje projekata ekonomskog oporavka opštine Srebrenica. Po ovoj odluci opština Srebrenica će se zadužiti 2,5 miliona KM na period od sedam godina.

- Kreditna sredstva koja su nam potrebna iznose 2,5 miliona KM. Toliko u skladu sa zakonom možemo da podignemo. Mi nismo kreditno opterećeni i prije svega ova sredstva podižemo da bi pokrenuli sa mrtve tačke banju Guber, onda i održivi povratak, rekonstrukcija saobraćajnica koja vode do sela. Asfaltni put je dugoročno najjeftiniji. S tim u vezi smo jedan dio sredstava usmjerili prema asfaltiranju, jedan dio prema održivom povratku odnosno dodjeli stambenih kontejnera za ljude koji žele da pokrenu nešto na svojim imanjima. Uglavnom vodili smo računa da od ovog kredita cijelo stanovništvo Srebrenice ima koristi. Mi smo krenuli u razradu idejnog rješenja kada je banja Guber u pitanju – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.