Print this page

Delegacija Opštine Novi Grad Sarajevo posjetila Srebrenicu

Delegacija Opštinskog vijeća Novi Grad Sarajevo predvođena zamjenikom presedavajućeg Vijeća Jasminom Šaljićem danas je boravila u opštini Srebrenica. U posjeti su bili i vijećnici opštine Novi Grad Sarajevo. Oni su održali sastanak sa predsjednikom Skupštine opštine Srebrenica Nedibom Smajićem na kojem su razgovarali o političkoj situaciji u Srebrenici kao i o problemima sa kojim se susreću povratnici u Srebrenici.

- Opština Novi Grad Sarajevo već deset godina ima posebnu stavku za povratnike na području naše opštine. I na tome smo zahvalni, i dobili smo obećanja da će Opština Novi Grad nastaviti da pomaže našoj opštini. Vijećnici su izrazili spremnost da povećaju stavku pomoći za opštinu Srebrenica – kazao je predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Nedib Smajić.

Zamjenik presedavajućeg Vijeća Novi Grad Sarajevo, Jasmin Šaljić kazao je da je delegacija došla obići neka mjesta na području Srebrenice i da vide kako građani žive.

- Došli smo da vidimo kako građani žive, i da vidimo kako i na koji način im možemo pomoći. Delegaciju iz Srebrenice očekujemo vrlo brzo kod nas u Sarajevu i da analiziramo koja je nephodna pomoć za stanovnike Srebrenice. Stojimo na raspolaganju za bilo koji vid pomoći Srebrenčanima – rekao je Šaljić.

Nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine Nedibom Smajićem, delegacija je posjetila Memorijalni centar Potočari i odala počast žrtvama genocida.

 

Rate this item
(0 votes)