Oktobar 06, 2022

Potpisani ugovori za dodjelu građevinskog materijala za osam povratničkih porodica

Danas su u Srebrenici potpisani ugovori sa korisnicima pomoći u dodjeli građevinskog materijala za osam povratničkih porodica. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je putem javnog poziva izabralo korisnike, te putem transfera vrši dodjelu građevinskog materijala povratnicima na cijeloj teritoriji BiH.

Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika opštine Srebrenica, zahvalio se na podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica povratnicima.

- Danas je osam korisnika potpisalo ugovore o dodjeli građevinskog materijala. Zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, kao i ministru Edinu Ramiću. Drago mi je da će se u Srebrenici praviti osam objekata za povratnike. Dobro je da se još Federalno ministarstvo bavi povratnicima, i da se grade kuće. Ima još uvijek dosta onih kojima treba napraviti kuće. Onima koji su se vratili treba napraviti kuće. – rekao je Fejzić.

Mušva Pilav iz Osata je jedan od korisnika koji će dobiti građevinski materijal za gradnju kuće.

- Trinaest godina čekam, razne zahtjeve sam pisala i predavala, i evo napokon dočekala da se i meni pravi kuća – rekla je Pilav.

Iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su naveli „da će odabranim korisnicima koji dolaze iz šehidskih porodica biti pružena finansijska pomoć za ugradnju dobijenog građevinskog materijala“.

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.