Oktobar 06, 2022

Održana "Pančićeva regata"

Na jezeru Perućac danas je održana 13. po redu „Pančićeva regata“. Regati je prisustovao veliki broj građana Srebrenice, kao i gostiju iz cijele zemlje i dijaspore. Regatu je organizovala Turistička organizacija Srebrenice uz podršku opštine Srebrenica, NP "Drina" i sponzora.

- Pančićeva regata je jedina regata koja ide uzvodno. Kreće sa plaže Oštrika i ide prema Višegradu, do ulaza u kanjon, nekih 13 kilometara - kaže Bojan Pejić, direktor Turističke organizacije Srebrenica.
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da je cilj pozitivna afirmacija Srebrenice. 
- Cilj je afirmisati naše prirodne ljepote, kojih u Srebrenici zaista ima mnogo, jedna od njih je ovo jezero koje moramo svake godine sve više da afirmišemo kako bismo privukli turiste, koji treba da iskoriste ovu ljepotu - rekao je Grujičić.
Radomir Pavlović, direktor NP "Drina" kaže:
- Cilj je da oživimo ovaj prosotr ovdje, da razvijamo Srebrenicu, da imamo destinacije, da dođe što više gostiju, da ostane što više novca, da budu posjetioci zadovoljni - rekao je Pavlović. 
Priroda nestvarne ljepote, Drina, i druženje su razlozi zbog čega mnogi učesnici dolaze i učestvuju u "Pančićevoj regati". 
- Svake godine sam na regati. Ovo je prilika koju ja ne propuštam, iz ovih sam krajeva, tako da me regata podsjeća na djetinjstvo - kaže Alma Omerović. 

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.