Septembar 25, 2022

Nova Uprava u FK Guber iz Srebrenice

Nakon što je u prošloj sezoni ispao iz Druge lige FK Guber iz Srebrenice je nastavio slobodan pad i u Regionalnoj fudbalskoj ligi RS u grupi Istok. Uspjeli su izgubiti 12 od 15 utakmica, samo jednu su pobijedili, dvije igrali neriješeno i sve ostale izgubili. Dali su 10 golova, a primili 60. Na kraju prvog dijela prvenstva  poslednji  su na tabeli.

Zvono za uzbunu kod navijača i simpatizera Kluba odavno se oglasilo, ali to je teško dopiralo do ušiju članova Uprave i stručnog štaba u klubu. Tek uz  pomoć i punu podršku Načelnika opštine Srebrenica uspijela se zakazati vanredna sjednica Skupštine FK Guber-a.

Sjednica vanredne Skupštine  FK Guber iz Srebrenice  održana je u petak  22. novembra 2019. godine.  U prepunoj skupštinskoj Sali Opštine Srebrenica nije išlo sve glatko, iako je Predsjednik Uprave kluba Nemanja Marinković i još nekoliko članova podnijelo neopozive ostavke.  Pojedini destruktivci, koji su klub i doveli u najtežu situaciju u gotovo stogodišnjoj istoriji na sve načine, pa čak i uvredama, lažima i blaćenjem  pojedinaca, pokušavali su održati se na vlasti, bez imalo osjećaja odgovornosti za katastofalno stanje  u koje su doveli klub. Jednoglasnom odlukom Skupštine ostatak članova dosadašnje uprave, koji nisu podnijeli ostavke, smijenjen je i za članove nove uprave kluba izbarani su:
1.    Zijad Zijo Salimović 
2.    Vlado Milinković      
3.    Goran Gera Mihajlović 
4.    Danko Mirović 
5.    Sead Alić  
6.    Aleksandar  Aco Jovanovič 
7.    Aziz Smajić 
8.    Mile Marinković 
9.    Faruk Fake Smajlović 
10. Srđan Grujičić 
11. Zekerijah Zeko Hadžić 
12. Nermin Pašalić 
13. Cvijetin Cvele Maksimović
14. Njegoš Ilić 
15. Drago Buco Radović 

Za Predsjednika Skupštine FK Guberenica izabran je Marinko  Sekulić Kokeza dok je za Zamjenika predsjednika skupštine izabran Enver Mustafić.
Izabran je i Nadzorni odbor kluba u kojem su Mašić Sabahudin, Bibić Slobodan i Lazarević Mladen.
Nakon što je završena vanredna sjednica Skupštine održana je i prva, konstituirajuća sjednica Upravnog odbora FK Guber. Za Predsjednika je jednoglasno izabran Zijad Zijo Salimović. Za njegovog zamjenika izabran je Vlado Milinković dok je Goran Gera Mihajlović izabran za Sekretara kluba.
 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.