Septembar 25, 2022

Održana Tematska sjednica SO Srebrenica

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica održali su juče Tematsku sjednicu, XIV po redu. Na sjednici je usvojena  Odluka o raspisivanju javnog poziva za dostavljanje prijedloga kandidata za dodjelu nagrada i priznanja Opštine Srebrenica za 2019. godinu, Odluka o davanju saglasnosti načelniku opštine za pokretanje procedure za izdavanje objekta stare škole u Skelanima, te Odluka o davanju saglasnosti načelniku opštine za pokretanje procedure za izdavanje u zakup montažnog objekta (drvena kućica) na šetalištu Guber.

 

Kosa Zekić je imenovana za v.d. načelnika odjeljenja za finansije opštine Srebrenica.
Odbornici su na sjednici prihvatili ostavku direktorice Centra za socijalni rad Srebrenica Biljane Rakić, a za novog v.d. direktora imenovan je Dane Katanić.

Odbornicima je prezentovana i informacija o projektu Saudijske Arabije.  Ranije je u načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić u programu našeg radija rekao da će projekat koji finansira Saudijska Arabija biti u potpunosti realizovan u toku 2020. godine.

 - Ono što nam je zadnje traženo prije zadnjeg sastanka jeste da pripremimo spisak koji je komisija sačinila, da priremimo tendersku dokumentaciju. Mi smo to uradili. Dobili smo saglasnost za dalje korake. Formirali smo novu komisiju koja će uraditi kancelarijski posao i eliminisati sve one koji su u međuvremenu dobili neku donaciju od drugih donatora  – rekao je Grujičić.

Načelnik Grujičić je na sjednici Skupštine rekao da će u narednih 90 dana izabrati izvođaće radova koji će realizovati projekat.

- U skladu sa zakonom o javnim nabavkama biće izabrani izvođači radova i to za izgradnju stambenih jedinica, sanaciju stambenih jedinica i nabavku poljoprivrednih mašina. Nakon završenih procedura biće dostavljen izvještaj Saudijskom fondu na potvrdu. Konačna implementacija ovog projekta očekuje se do kraja 2020. godine – rekao je Grujičić koji je građanima poželio sretne predstojeće praznike i uspješnu novu 2020. godinu.

Nakon jučerašnje sjednice upriličeno je druženje u Kulturnom centru uposlenika uprave, odbornika, načelnika koje je proteklo u finoj i opuštenoj atmosferi.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.