Septembar 25, 2022

Srebrenica: Održana tribina "Budućnost Srebrenice"

U Srebrenici je danas održana tribina pod nazivom "Budućnost Srebrenice" na kojoj je učešće između ostalih uzeo i član predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi FBiH Edin Ramić, kao i predstavnici probosanskih političkih stranaka u Srebrenici, te osobe iz javnog i društvenog života.

Nakon današnje tribine potpisana je zajednička deklaracija probosanskih političkih predstavnika, kao i osoba iz javnog i društvenog života "Srebrenica, za generacije koje dolaze"
Potpisnici deklaracije su se obavezali, između ostalog, da će "podržati jedinstvenog i zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica na lokalnim izborima 2020. godine".
- Zajedno proglašavamo lokalne izbore 2020. godine u opštini Srebrenica sudbonosnim za očuvanje ideje povratka i opstanka na ovom području. Svjesni da je Srebrenica obaveza svih nas, a ne obaveza jedne politčke stranke ili pojedinca obavezujemo se da ćemo, u skladu sa našim mogućnostima, učiniti sve da na lokalnim izborima 2020. godine Srebrenica dobije načelnika  i skupštinsku većinu koja ne negira genocid - stoji u deklaraciji.
Potpisnici deklaracije su se obavezali i da će "podržati sve napore povratničke zajednice u Srebrenici, ali i svih drugih građana Srebrenice koji zagovaraju ravnopravnost, toleranciju i međuetnički dijalog"
 - Vjerujemo da zajedno možemo ponuditi jasnu viziju Srebrenice koja će biti i ostati dom genracije koja svoje danas, i koja svoje sutra, vidi i želi graditi u ovom gradu - stoji, između ostalog, u deklaraciji.
Današnju deklaraciju su potpisali, između ostalih, politički predstavnici SDA, DF-a, SBiH, PDA, SBB-a, zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić, predsjednik Skupštine Nedib Smajić, bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, bivši parlamentarac Sadik Ahmetović i drugi.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.