Print this page

Djevojčica Jasmina donirala kosu za djecu oboljelu od raka

Desetogodišnja djevojčica iz Srebrenice Jasmina Herić danas je donirala svoju kosu za djecu oboljelu od raka. Ona je odlučila da povodom svog desetog rođendana nekoga obraduje svojom kosom.

- Veoma sam sretna što sam svoju kosu donirala, jer moja je želja bila nekoga da obradujem i drago mi je da će neko koristiti moju kosu -  kazala je Jasmina.

Meliha Herić, njena majka kaže da je prvo Jasminino šišanje te da je ponosna na svoju djevojčicu i njenu odluku da donira kosu.

- Zaista sam bila iznenađena kada mi je Jasmina rekla da želi donirati kosu na svoj deseti rođendan. Rekla mi je da i ona želi na svoj rođendan pokloniti nešto djeci kojima je to potrebno. Odlučila je da donira nešto što jako voli i cijeni, nešto što smo njegovali godinama. Ona smatra da će svojim gestom usrećiti drugu djecu - rekla je Herić.

Poznati srebrenički frizer, Ahmed Ustić kaže da nije prvi put da iz Srebrenice odlazi kosa za djecu oboljelu od raka, ali je djevojčica Jasmina najmlađe dijete koje je doniralo kosu.

- Mislim da ima više od 40 centimentara duge kose koju je donirala i to je jako važno za ljude koji rade perike za djecu koja su oboljela od raka. Ponosni smo što iz Srebrenice ide pomoć nekome – kazao je Ustić dodajući da je i on bio donator svoje kose prije dvije godine.

Rate this item
(0 votes)