Septembar 25, 2022

FK Guber: Počele pripreme za nastavak sezone

U subotu (1. februara) na gradskom stadionu u Srebrenici izvršena je prozivka fudbalera FK Guber, i obavljen prvi trening čime su zvanično počele pripreme za proljetni dio sezone u okviru Regionalne lige RS-a – grupa istok.

Predsjednik Uprave FK Guber Zijad Zijo Salimović je predstavio novog trenera FK Guber Slađana Stankovića.

 - FK Guber je dobio novog trenera, radi se o Slađanu Stankoviću. Na igračima je da zadovolje kriterije trenera. Na nama je da ostvarimo uspjeh, da uspijemo opstati u okviru Regionalne lige.  Vjerujem da to svi zajedno, ekipa, trener i uprava, možemo ostvariti – rekao je Salimović koji je dodao da će ekipa u narednim danima biti kompletirana.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić koji je prisustvovao početku priprema rekao je da će opština Srebrenica pružiti podršku FK Guber.

- U proteklom periodu pokušali smo sve da uradimo da poboljšamo uslove, međutim nije išlo, i na kraju je došlo do promjene uprave. Rezultati se odmah vide. Ja mogu obećati veći budžet FK Guber, ali to ćemo raditi od druge polovine godine, kada vidimo da ste i vi na istom putu kao i mi. Ovaj klub treba da bude respektabilan. Od vas tražim da klub gledate kao svoju kuću, kao što i ja gledam opštinu Srebrenica kao svoju kuću. Opredijeljen sam da postignemo dobre rezultate, bez obzira ko vodi klub, ko igra. Ulagat ćemo i u infrastrukturu stadiona – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić koji je prilikom početka priprema uručio nekoliko kompleta trenerki koje je donirala jedna firma.

Slađan Stanković, novi trener FK Guber, kaže da mu je drago da je došao u FK Guber.

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim upravi kluba koja mi je omogućila da dođem u klub kakav je FK Guber. Zahvalio bih se i načelniku opštine koji je izdvojio svoje vrijeme i obišao nas – rekao je Stanković koji je igračima poručio:

- Sve ono što radimo moramo da radimo da bi bili dobri. Ukoliko smo dobri, onda otvaramo mogućnosti upravi, opštini  i načelniku, što se kaže da sa obrazom možemo da tražimo nešto što nam pripada. Zadatak nam je da opstanemo u ligi. Budite sigurni u sebe. Prva i osnovna stvar je da vjerujemo jedni drugima. Sve što bude problema moramo rješavati na normalan, ljudski  način kroz razgovor. Želim nam svima sretan i uspješan rad – rekao je Stanković.

U proteklom periodu dosta toga je urađeno na uređenju klupskih prostorija FK Guber, ali ima još radova na čišćenju kanalizacionih i vodovodnih odvoda, uređenju toaleta, te čišćenju i opremanju svlačionica i kompletiranju nedostajuće opreme. Do sada je kao pomoć prijatelja stiglo nešto dresova i lopti. Nedostaje štucni i kostobrana. Jedan komplet trenerki za sve fudbalere donirala je firma „Bauklar“ iz Lukavca koja je u vlasništvu Omera Mehinovića, dok je još jednu garnituru trenerki izlobirao načelnik opštine Mladen Grujičić, a donator je firma „Mark Milex“.

RTV Srebrenica
Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.