Oktobar 06, 2022

Mještani srebreničkih sela navikli kada padne snijeg da budu odsječeni od svijeta

Srebrenica, petak 7. februar 2020. godine. Sela Luka i Krušev do, najudaljenija od Srebrenice svake zime bivaju snježnim nanosima odvojena od svijeta. Ovih dana, čim je pao snijeg, snažan vjetar je napravio smetove na putu kroz koje se već dva dana pokušavaju probiti mašine preduzeća što zimi održava ovu dionicu puta.

Oba sela su ostala bez struje i signala mobitela. Struja je nekoliko puta dolazila i nestajala danas popodne i nadamo se da će se snabdijevanje stabilizovati.

Čuli smo se sa Zimom Omerovićem u Krušev dolu koji kaže da je sniježna oluja zatrpala puteve. Stabla oborenog drveća pala su na put i iskidala žice od struje tako da polovina sela nema struju, a polovina ima. Velika oluja koja je prethodila snijegu na nekoliko kuća je podigla crijep. Snijeg u selu nije veliki, možda oko 30 cantimetara, ali su “u planini” kako mještani kažu smetovi i po dva tri metra visoki, tako da će trebati još dosta napora da se mašine probiju do sela.

Kako smo obavješteni iz nadležne opštinske službe, trenutno je put proćišćen do tzv. Mećavnog dola na nekoliko kilometara od Karića Laza, raskrsnice gdje se put račva lijevo za Luku, desno za Krušev do. Na svu sreću u selima nema bolesnih, a ni mještani nisu mnogo zabrinuti i kažu “navikli smo mi na to”.

Autor: Marinko Sekulić Kokeza

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.