Septembar 25, 2022

OO PDA Srebrenica: Saopćenje za javnost

Općinski odbor PDA uputio je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

- Općinski odbor PDA Srebrenica će za kandidata na predstojećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini podržati jedino osobu koja sa svojom porodicom živi na području ove općine a ne kandidate koji se serviraju iz nekih gradova Federacije Bosne i Hercegovine.


Naime, u deklaraciji “Srebrenica, za generacije koje dolaze”, potpisanoj 9. januara ove godine, politički predstavnici nekoliko stranaka, te odbornici u Skupštini Srebrenica, politički aktivisti i drugi odlučili su da će podržati jedinstvenog i zajedničkog kandidata za načelnika općine Srebrenica na lokalnim izborima 2020. godine, uvažavajući volju svih aktera u širokom javnom dijalogu, a uzimajući u obzir savjete i mišljenja svih drugih društvenih aktera koji podržavaju vrijednosti ove inicijative.

Ukoliko se ovo usvojeno ne bude poštovalo, Općinski odbor PDA Srebrenica će na pomenutim izborima imati svog kandidata čije je prebivalište isključivo na području ove općine - stoji u saopćenju koje potpisuje Munir Habibović, predsjednik OO PDA Srebrenica.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.