Print this page

Grupa fotoreportera organizovala humanitarnu izložbu fotografija

Grupa sarajevskih fotoreportera, među kojima su i četvorica portala Klix.ba, organizovali su humanitarnu izložbu fotografija, koja je otvorena 12.februara u prostorijama JU Centar za kulturu i mlade Opštine Centar.

U Centru za kulturu izložene su neke od najljepših fotografija fotoreportera koji njihovom prodajom žele pomoći teško oboljelim osobama u Bosni i Hercegovini. Izložba je održana u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba.

Jedan od fotoreportera je Srebrenčanin Davorin Sekulić koji već deset godina radi u Sarajevu za portal Klix.ba.

- Na humanitaru izložbu sam došao na ideju zajedno sa kolegama koji rade u Sarajevu, i dvadeset jedan fotoreporter se odazvao ovom projektu. To je neki pilot projekat, koji smo pokušali da napravimo i mislim da će se ova izložba održati i naredne godine.  Mi smo htjeli da napravimo kao fotoreporteri neku humanitarnu akciju putem naših fotografija. Predstavili smo fotografije koje nisu rađene na radnim zadacima, to je bila komercijalna izložba kako bi se prikupilo što više novca za bolesnu djecu. Zbog velike zainteresovanosti, izložba će biti otvorena narednih petnaest dana. Skoro sve fotografije smo prodali, i veoma smo zadovoljni odzivom građana. – kazao je za naš radio program fotoreporter Davorin Sekulić.

Fotoreporteri koji na ovaj način žele dati svoj doprinos i pomoći djeci i odraslima, a koji vode bitku za život su: Davorin Sekulić, Ivan Šebalj, Tarik Saletović, Damir Ćumurović, Nedim Grabovica, Haris Memija, Didier Torche, Dženan Kriještorac, Berjamin Nizić, Admir Kuburović, Kemal Softić, Fuad Fočo, Samir Saletović, Amer Kajmović, Elvis Barukčić, Harun Muminović, Feđa Krvavac, Edin Hadžihasić, Armin Durgut, Jasmin Brutus i Midhat Poturović.

Inače, Davorin Sekulić  je član benda koji nosi naziv „SPUK“, a bend se sastoji od tri člana, i osnovan je 2012.godine. u Sarajevu. Ovaj bend je učestovao na mnogim festivalima u BiH i regiji, i mogu se pohvaliti mnogim osvojenim nagradama.

- Trenutno završavamo naš prvi studijski album koji bi do ljeta trebao da bude završen i predstavljen javnosti. Promocija našeg albuma će biti održana i u Srebrenici, a možda ćemo svirati u Srebrenici prije nego li album bude predstavljen, jer kad god imamo priliku dođemo i sviramo u Srebrenici. – istakao je Sekulić.

Razgovor sa mladim i uspješnim Srebrenčaninom Davorinom Sekulićem možete sutra slušati na frekveniciji 105.20 MHZ.

Rate this item
(0 votes)