Septembar 25, 2022

FK Guber je u punom jeku priprema za nastavak sezone u Regionalnoj fudbalskoj ligi RS grupa Istok. Na kraju prvog dijela prvenstva izvršene su korijenite promjene u klubu, koji je zbog nesposobnog rukovodstva što je mislilo samo na svoj lični interes, prolazio najtužnije i najružnije momente u svojoj gotovo stogodišnjoj istoriji.

Klupske prostorije su bile gotovo pa devastirane, kanalizacioni vodovi zapušeni, oprema pokradena, uništena itd. Nije bilo ni jedne kompletne gatniture dresova za utakmicu, ni jedne lopte, o kompjuterima i drugim mašinama i da ne govorimo.

Nova agilna uprava je zasukala rukave i uz pomoć prijatelja iz cijelog svijeta dosta toga se dosada uradilo, promijenilo i svakako do 7. marta kada počine drugi dio prvenstva u FK Guber-u ono loše ostatat će samo prošlost. U  klub se vratilo nekoliko fudbalera koji su i ranije igrali u Guberu ali su nezadovoljni onim kako se u prethodnom periodu radilo bili otišli. Došlo je nekoliko pojačanja iz drugih klubova kao i novi trener Slađan Stanković.

Radi se punom parom na napornim treninzima i igraju se priateljeske kontrolne utakmice u kojima se uigrava ekipa. Dosta fudbalera vuče povrede neki imaju drugih poteškoća da budu na raspolaganju jer to su sve amateri koji najprije moraju obezbijediti svoju egzistenciju pa tek onda volonterski igrati fudbal. U dosadašnjem toku priprema odigrali su četiri  kontrolne utakmice.U dvije su poraženi jednu igrali nariješano i danas su u Derventi pobijedili domaći Birač sa 1:0 golom Kovačevića. Pobijedili su uprkos tome što su igrali bez 6 glavnih igrača, a dvojica su igrala pod  temperaturom. 

Kombinovana ekipa je dala svoj maksimum  i zato sve čestitke prvo momcima u koje treba sa punim pravom vjerovati, ali ništa manje  čestitke ne zaslužuje ni trener Stanković pred kojim je težak zadatak da Guber podigne sa zadnjeg mjesta na tabeli i  ostvari cilj opstnaka u ligi. U klubu se puno radi i nadamo se da će mo u narednom periodu imati još dosta lijepih vijesti za naše članove,navijače,simpatizere i sve prijatelje kluba. SVI ZA GUBER!

Autor: Marinko Sekulić Kokeza

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.