Novembar 26, 2022

U Srebrenci obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine


Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

 

Kao i prethodnih godina odali su počast žrtvama genocida i vijence na kamen temeljac u mezarju položili su članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida,  predstavnici općine Srebrenica, Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, poslanici u NSRS i delegati u Vijeću naroda RS-a, predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, predstavnici, samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, djeca iz HO MFS EMMAUS Srebrenica, i građani koji su došli iz cijele Bosne i Hercegovine.
- Ovdje smo da se sjetimo svih onih koji su dali svoje živote za Bosnu i Hercegovini. Poručujemo da je Bosna i Hercegovina preživjela, a 1. mart je jedan od temelja naše domovine - rekao je zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić. 
Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović istakla je da joj je čast biti danas u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari. 
- Upravo naš dolazak ovdje i obilježavanje Dana nezavisnosti na ovom mjestu je poruka da ne smijemo zaboraviti, ali isto tako da ćemo u ime ovih nišana truditi se i boriti se da gradimo prosperitenije društvo za naše buduće generacije - rekla je Mahmutbegović. 
Prigodnim kulturno - umjetničkim programom u Kulturnom centru Srebrenica takođe je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.