Print this page

Održano takmičenje učenika osnovaca i srednjoškolaca u Srebrenici

U subotu je održano takmičenje iz Srpskog jezika za učenike drugog razreda srednjih škola regije Zvorničko – Biljinske.

Kakvi su rezultati i ko je sve učestovao, te ko su pobjednici pitali smo Momčila Cvijetinovića, direktora Srednjoškolskog centra Srebrenica.

- Naša škola je bila domaćin takmičenja ove godine regionalnog takmičenja. Učestovalo je ukupno 19 takmičara, od 19 takmičara srednja škola je imala tri predstavnika, a to su Vukašin Jovanović, Dženita Ibišević i Selma Begić. Vukašin Jvanović je zauzeo četvrto mjesto i to je značajan uspjeh za našu školu. Prvo mjesto osvojila je učenica iz JU Gimnazije "Filip Višnjić", kao i drugo mjesto. Učenica iz JU Tehnički centar „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojila je treće mjesto. Inače, ovaj mjesec do polovine narednog mjeseca odvijat će se takmičenja skoro iz svih predmeta kao iz određenih sportskih disciplina. Pred nama je takmičarski period i u to uključujemo inost mladih i pokušat ćemo da se predstavimo sa dva rada ako uspijemo da razradimo ideju pametnog kontejnera kojeg su naši učenici idejno osmislili – kazao je za naš radio program Cvijetinović.

U našem radiju programu često izvještavamo o dobrim rezultatima učenika Srednjoškolskog centra i najbolji učenici će biti nagrađeni Opštinskim priznanjem povodom obilježavanja Dana opštine 11.marta.

- Ovo je prvi prvi put da se dobije neko značajnije Opštinsko priznanje kada je u pitanju srednja škola. Ove godine ćemo dobiti plaketu sa bronzanim grbom za učenike koji su osvojili treće mjesto na tradicionalnoj smotri u vezi sa tehničkim inovacijama. Opštinsku plaketu dobit će i drugi učenici koji su imali odličan uspjeh tokom četvrtogodišnjeg školovanja – istakao je direktor Cvijetinović.

Amela Hadžić, zamjenica direktora JU „Prve osnovne škole“ Srebrenica kazala je za naš radio program da su prethodnog vikenda i učenici osnovne škole imali takmičenja.

- U subotu su održana dva takmičenja iz dva predmeta, to jeste iz historije i informatike. U takmičenju iz historije, učestovala su tri učenika, a dva su učenika iz osnovne škole „Kosta Todorović“ iz Skelana. Prvo mjesto je zauzeo Filip Grujičić učenik „Prve osnovne škole“ iz Srebrenice, a drugo mjesto dijeli učenica sedmog razreda Matea Savić i Njemanja Neđić učenik šestog razreda osnovne škole „Kosta Todorović“ iz Skelana. Što se tiče rezultata iz informatike mi smo imali jednog predstavnika učenika Aleksu Božića koji je na ovom takmičenju osvojio prvo mjesto, a gosti su bili učenici iz osnovne škole „Kosta Todorović“ i Kristina Božić je zauzela drugo mjesto, a treće mjesto je zauzeo Nemanja Ivanović. Učenici idu dalje na regionalno takmičenje, a u narednom periodu ćemo biti domaćini regionalnog takmičenja iz informatike. U toku ove sedmice imamo takmičenje u fudbalu i odbojci, to je opštinsko takmičenje, a takmiče se učenici iz osnovne škole „Kosta Todorović“ iz Skelana i učenici „Prve osnovne škole“ Srebrenica – kazala je zamjenica direktora „Prve osnovne škole“ Srebrenica, Amela Hadžić.

 

 

 

Rate this item
(0 votes)