Print this page

Srebrenica sutra obilježava Dan opštine

Opština Srebrenica sutra obilježava Dan opštine. 

Programom je predviđena svečana sjednica Skupštine opštine Srebrenica sa početkom u 12:00 časova , kao i kulturno umjetnički program, obraćanje zvanica i dodjela nagrada i priznanja zaslužnima za razvoj opštine Srebrenica;
Najviše priznanje , ``Plaketa sa zlatnim grbom opštine Srebrenica`` za 2019 godinu će biti dodjeljeno Ministarstvu poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske;
Zatim ``Plaketa sa srebrenim grbom opštine Srebrenica`` će biti dodjeljena Vladi Sarajevskog kantona , dok će ``Plaketa sa bronzanim grbom opštine Srebrenica`` pripasti   timu „Parfemdžije“ hemijske sekcije Srednjoškolskog centra Srebrenica za proizvodnju specifičnih eteričnih ulja i parfema za koje su dobili više prestižnih nagrada na takmičenjima i smotrama stvaralaštva i inovacija u Republici Srpskoj, BiH i Srbiji.
I ove godine predviđen je obilazak i otvaranje novih pogona.
``Fabrika za pocinčavanje`` a.d. Srebrenica i ``AS Drvo`` d.o.o. Srebrenica će u prostoru koji je kupljen sredstvima Vlade Republike Srbije otvoriti svoje pogone u kojima se očekuje zapošljavanje preko 50 radnika u narednom periodu. 
Ovo je trend koji se nastavlja već treću godinu za redom.
Takođe će i firma „Green energy-R“ koja je pustila u pogon mini hidroelektranu na teritoriji opštine Srebrenica imati svoju prezentaciju u holu ``Кulturnog centra`` kao još jedan privredni potencijal naše opštine.
Pored brojnih gostiju i ove godine na obilježavanju Dana opštine Srebrenica će prisustvovati ministar odbrane u Vladi Republike Srbije gospodin Aleksandar Vulin.
Protokolom je predviđeno davanje izjava za medije u holu Кulturnog centra nakon održane svečane sjednice.
Takođe obraćanje zvanica je predviđeno i u krugu novootvorenih proizvodnih pogona u Potočarima.
Dan opštine Srebrenica 11.03.2020. je proglašen neradnim za opštinsku upravu.

Izvor: Opština Srebrenica

 

Rate this item
(0 votes)