Print this page

Ambasadorica Švedske u BiH posjetila Srebrenicu

Opštinu Srebrenicu danas je posjetila ambasadorica Švedske u BiH Johanna Stromquist koja se sastala sa zamjenikom načelnika opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, predsjednikom Skupštine Nedibom Smajićem te potpredsjednikom Dragićem Glišićem.

Ambasadorica Švedske u BiH Johanna Stromquist  nije davala izjave za medije, ali potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Dragić Glišić kazao je da su na sastanku razgovarali o prijedlozima projektima koji će eventualno biti realizovani u saradnji sa Švedskom ambasadom.

- Bilo je riječi o ekološkim projektima, kao i projektima prekogranične saradnje vezano za dva nacionalna parka „Drina i Tara“. Bilo je razgovora o adaptaciji stambenih stanova za mlade bračne parove na području Skelana. Razgovarano je o eventualnoj studijskoj posjeti u Švedskoj kao i o obilježavanju 25.godišnjice komemoracije u Potočarima i tražena je finansijska podrška od strane bošnjačkih predstavnika – kazao je Glišić. 

Predsjednik Skupštine opštine, Srebrenica Nedib Smajić rekao je da je ambasadorica Švedske Johanna upoznata o svim aktivnostima rada Opštine tokom 2019.godine.

- Razgovarali smo o obilježavanju 25.godišnjice genocida i iznijeli smo neke prijedloge kada je u pitanju pomoć Srebrenici. Nadamo se obastranoj saradnji sa ambasadoricom Švedske – istakao je Smajić.

Rate this item
(0 votes)