Oktobar 06, 2022

Obilježen Dan opštine Srebrenica


Svečanom sjednicom Skupštine opštine Srebrenica koja je održana u Kulturnom centru Srebrenica obilježen je Dan opštine Srebrenica. 

U okviru prigodnog programa uručena su nagrade i priznanja zaslužnim za daoprinos u razvoju Srebrenice. 
Najviše priznanje "Plaketa sa zlatnim grbom opštine Srebrenica`` za 2019. godinu dodjeljeno je Ministarstvu poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Zatim ``Plaketa sa srebrenim grbom opštine Srebrenica``  je dodjeljena Vladi Sarajevskog kanton, dok je ``Plaketa sa bronzanim grbom opštine Srebrenica`` pripala   timu „Parfemdžije“ hemijske sekcije Srednjoškolskog centra Srebrenica za proizvodnju specifičnih eteričnih ulja i parfema za koje su dobili više prestižnih nagrada na takmičenjima i smotrama stvaralaštva i inovacija.
``Fabrika za pocinčavanje`` a.d. Srebrenica i ``AS Drvo`` d.o.o. Srebrenica su prezentovali svoje pogone u prostoru koji je kupljen sredstvima Vlade Republike Srbije. U narednom periodu  očekuje se zapošljavanje preko 50 radnika. Takođe i firma „Green energy-R“ koja je pustila u pogon mini hidroelektranu u Jadru. 
- Imamo priliku da predstavimo naše potencijale i urađene poslove, i da se zahvalimo svima onima koji su dali svoj doprinos razvoju Srebrenice. Sa ponosom mogu da kažem da smo bili uspješni. Ove godine ćemo otvoriti čak tri privredna subjekata, a sve zahvaljujući Vladi Republike Srbije i sredstvma koja smo uložili u kupovinu i izgradnju proizvodnih hala. U narednom periodu biće zaposleno više od 50 radnika. Ovo je jedna multietnička sredina koja ima resurse i koje trebamo iskoristiti za bolji život građana. Zahvaljujem se Vladi Srbije, Republike Srpske, Vladama kantona iz Tuzle i Sarajeva - rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić. 

Predsjednik Skupstine opštine Srebrenica Nedib Smajić u obraćanju na svečanoj sjednici zahvalio se prisutnima  i svima onima koji pomažu Srebrenici u razvoju.

- Zahvaljujem se svima. Posebno Vladi Kantona Sarajevo koja je u 2019. godini izdvojila više od 300 hiljada maraka podrške Srebrenici za razvoj infrastrukturnih i drugih projekata, Federalnom ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica. Hvala i ostalim instutucijama i ustanovama. Svim građanima sretan Dan opštine - rekao je Smajić. 

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.