Oktobar 06, 2022

Dom zdravlja Srebrenica: Recepte naručite putem telefona 056 440 194. Bez ovjera knjižica do 31. marta

Iz Doma zdravlja Srebrenica obavještavaju građane kojima su potrebni recepti za kontinuiranu terapiju da se jave putem telefona 056 440 194 i na taj način naruče recepte. Na ovaj način se smanjuje stvaranje nepotrebne gužve tokom trajanja pandemije korona virusa.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, u skladu sa već donesenim mjerama Vlade Republike Srpske u cilјu prevencije i sprečavanja širenja virusa korona, donio odluku da do 31. marta preuzima na sebe finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdrastvenim ustanovama za sve građane - bez izuzetka (osigurane i neosigurane).

To znači da građani mogu da odlaze na preglede u javne zdravstvene ustanove, a da pri tome ne moraju da imaju ovjerenu zdravstvenu knjižicu.

Fond je zbog mjere predostrožnosti kao i zbog aktuelne epidemiološke situacije donio odluku da privremeno obustavi rad u šalter salama kako se ne bi stvarale gužve i čekanja na ovjeru knjižica. Fond je već pripremio uputstvo za domove zdravlјa i bolnice u kome je jasno naznačeno da do 31. marta od građana ne traže ovjerene zdravstvene knjižice kako bi im pružili neophodnu zdravstvenu uslugu i da se ona pruža za sve građane (osigurane i neosigurane), a sve ove usluge će finansirati Fond.

To se odnosi i na one građane koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavlјeni na zdravstveno osiguranje, a koji još nisu regulisali svoj status.

Napominjemo da će ova privremena mjera trajati do kraja marta , a Fond će i dalјe da prati epidemiološke smjernice i upustva nadležnih i u vezi sa tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.