Print this page

Održan radni sastanak Forum za bezbjednost opštine Srebrenica

U Skupštinskoj sali opštine Srebrenica danas je održan radni sastanak „Forum za bezbjednost opštine Srebrenica“. Sastanku su prisustovali predstavnici Policijske uprave Zvornik i Srebrenica, predstavnici lokalne samouprave, kao i drugi subjekti, organi i službe koje obavljajući svoju djelatnost doprinose stanju bezbjednosti na području opštine Srebrenica.

Predstavnici Policijske Uprave Zvornik na sastanku su rekli da je opština Srebrenica jedna od najbezbjednijih opština u Republici Srpskoj. Takođe,  donesen je i zaključak da će se u narednom periodu budno pratiti sva dešavanja kada su u pitanju obilježavanja stradnja Bošnjaka i Srba.

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić kazao je da će u narednom periodu uvesti video nadzor u gradu kako bi nivo bezbjednosti bio povećan.

- Na sastanku je konstantovano da je Opština Srebrenica jedna od najbezbjednijih opština u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini. Mi smo u jednom dobrom položaju kada je u pitanju bezbjednost, i vjerovatno ćemo u budućnosti imati mnogo bolju situaciju. Konstantovali smo svi da samim ponašanjem političara naše lokalne uprave doprinosimo da se neke stvari više ne dešavaju. Neophodno je obratiti više pažnje na medijske nastupe, a posebno na one portale koji iznose dezinformacije i zbunjuju građane. Na takve stvari treba obratiti više pažnje i treba ih u korijenu spriječiti. Počeli smo projekat video nadzora u saradnji sa Policijskom Upravom RS koja će pratiti sva dešavanja u Opštini, te ćemo pomoći policiji i našim građanima da se osjećaju sigurnijim. Mi ćemo izabrati prioritene lokacije gdje će video nadzor biti postavljen, a projekat ćemo nastaviti i naredne godine – kazao je Grujičić.

Rate this item
(0 votes)