Print this page

Humanost na djelu

Humanost je potrebnija nego ikad, obzirom da se nalazimo u situaciji koja od svih nas zahtjeva odgovornost i solidarnost. U nastavku prenosimo jednu lijepu i pozitivnu priču, te pozivamo sve zainteresovane da se pridruže vrijednim damama koje žele pomoći svima nama. 

 

HUMANOST NA DJELU

Jedna lijepa i humana inicijativa u našem gradu prolazi gotovo neprimjetno  od velike koristi je našim sugrađanima. Nije nam stalo do promocije već da pomognemo kažu Željka, Ibrima, Hilda, Stana i Vanja a očekuju da im se pridruže i druge. Krenulo je ovom objavom:

 

POZIVAMO!!!

Imajući u vidu situaciju u kojoj smo svi zajedno i činjenicu da u našem okruženju nedostaje zaštitnih maski, čak i onima koji su svakodnevno izloženi susretima zbog posla, pozivamo sve zainteresovane koji imaju vještine šivenja i volju, da se jave. Imamo nekoliko mašina na raspolaganju, nastojićemo nabaviti još materijala. Inicijativa koju su pokrenule žene već postoji i dio maski se šije. Ima i naših sugrađanki koje doprinose i rade to za komšiluk. Sve je važno! Važno je da se udružimo, da učinimo više.     

I da, ukoliko neko ima materijala da ustupi, gume. Ukoliko želi da kroji, učestvuje u procesu izrade i podjeli, molimo da se javi.

Kuća dobrih tonova ustupiće prostor i svoje resurse. Srebrenica 99 daće svoj doprinos. Na kraju nije ni važno da se prozivamo, navodim ovo zbog kontakata i motivacije, ako nekom nedostaje. Još jednom, pozivamo sve koji mogu doprinijeti, na bilo koji način, da se jave Hildi, Vanji, Ibrimi...ili porukom na fb stranicu Udruženja "Sara-Srebrenica". Više nego ikad upućeni smo jedni na druge, na našem malom prostoru.

Već u nedjelju je isporučeno preko 60 maski, trgovinama, benzinskoj pumpi.U narednim danima plan je maske dostaviti starijim sugrađanima koji žive sami. Dakle, volonterski rad i besplatna podjela su u pitanju. Akcija je materijalno i tehnički podržana od strane udruženja "Sara-Srebrenica" i Kuće dobrih tonova. Ako na neki načim možete i želite pomoći dobro ste došli.

M. Sekulić/RTV Srebrenica

 

 

 

 

 

Rate this item
(0 votes)