Oktobar 03, 2022

Aktivnosti i radovi u NP "Drina" se izvode ubrzano

Uprkos pandemiji korona virusa aktivnosti u NP „Drina“ nisu prestale. Naprotiv, radi se na proširivanju kapaciteta i ponude. Direktor NP „Drina“ dr Radomir Pavlović u razgovoru sa Marinkom Sekulićem Kokezom kaže da aktivnosti i radovi teku ubrzano.

 

- Nastavljamo sa daljim proširivanjem kapaciteta u Nacionalnom parku Drina. Ovdje u školi u Klotjevcu ćemo proširiti kapacitete, a planiramo uraditi i ponton na kojem će biti jedna kućica, na 50 metara na Drini. Već je urađen određen dio apartmana, a u narednom periodu širimo te kapacitete, i biće na raspolaganju dodatnih 15-ak ležajeva – kaže dr Pavlović.

U Klotjevcu se ranije održavao „Kamp mira“ koji je bio izuzetno posjećen, tako da ovaj kraj ima pogodne uslove za kampovanje, ali infrastrukturno još treba dosta da se uradi.

-  Mi ćemo vidjeti da li ćemo prostor iznajmiti nekome ko želi da napravi kamp naselje, ili ćemo mi napraviti kamp kućice u okviru turističke ponude. Sve zavisi od finansija, ali sigurno da će to u budućnosti biti projekat. Za ovu sezonu na jezeru Perućac osposobljavamo brod. Oposobljavanje je pri kraju, nabavili smo čamce za ribo čuvare, označili ribarska područja. Stazu koju smo napravili od Klotjevca do Bijelih voda, nastavljamo putanjom Bijele vode – Stublić – Šarena Bukva, sa vidikovcem, stolovima i destinacijama za odmaranje. Zaštitili smo stećke na nekoliko lokacija kao kulturno blago Nacionalnog parka. Tako da evo radimo, priroda je spas za sve pa i za koronu, i sve one koji hoće da se odmore  - rekao je dr Pavlović.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.