Juli 04, 2022

Učesnici "Marša mira 2020" krenuli sa Crnog vrha

Kolona "Marša mira 2020", koju ove godine uglavnom čine preživjeli iz jula 1995. godine, jutros je krenula prema Potočarima.

Učesnici Marša, ove godine su, umjesto iz Nezuka, zbog situacije sa koronavirusom, krenuli sa lokaliteta Crni vrh, koji se nalazi između Osmaka i Zvornika,  kazao je predsjednik pododbora "Marša mira 2020“ Munir Habibović.

- Kolona „Marš mira 2020“ zbog epidemiološke situacije prvi put krenula je jutros sa Crnog vrha prema Liplju i večeras će učesnici biti u mjestu Glodi. Preživjele žrtve rata iz 1995.godine su povele kolonu „Marš Mira 2020“. Zbog epidemiološke situacije i povećanog broja zaraženih u Nezuku kolona "Marš mira" nije krenula sa tog mjesta. Uspjeli smo sve stići, učesnici su savjesni i prdržavat će se mjera. Mislim da nećemo imati nekih težih i većih problema. Imali smo akreditovanje učesnika na Crnom vrhu i u kampu Liplje. Sinoć smo u kampu u Liplju noćili i napravili smo novi kamp u Glodima pored Drinjače gdje će večeras učesnici noćiti, a prekosutra u kampu Mravinjci. Dolazak učesnika Marša mira u Memorijalni centar Srebrenica - Potočari očekuje se u poslijepodnevnim satima 10. jula – kazao je Habibović.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.