Juli 04, 2022

Pronađena veća količina nelegalnog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, lišili su slobode lice I.S. iz Srebrenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Naime, Policijskoj stanici Srebrenica, 17.08.2020. godine, prijavljeno je da u mjestu Sase, opština Srebrenica, lice I.S. prijeti upotrebom oružja prema prijavitelju. Postupajući po prijavi, policijski službenici su izašli na lice mjesta i pronašli I.S. koga su lišili slobode, a isti je tom prilikom dobrovoljno predao policijskim službenicima lovačku pušku sa odgovarajućom municijom.
Zbog sumnje da lice posjeduje nelegalno oružje, policijski službenici PS Srebrenica su 18.08.2020. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Srebrenici, izvršili pretres objekata koje koristi osumnjičeni, prilikom čega su pronašli i privremeno oduzeli puškomitraljez, dva ručna bacača, 21 ručnu bombu, tromblonske mine, veću količinu kapisli i detonatora sa žicama, više od 3.700 komada municije različitog kalibra i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Izvor: PU Zvornik / RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.