Avgust 02, 2021

U Kući dobrih tonova otvoren Multimedijalni centar i biblioteka

Peter Cronin, direktor Ureda za demokratizaciju USAID i Ismar Porić, generalni menadžer i umjetnički direktor „Kuće dobrih tonova“ iz Srebrenica su danas u prostorijama „Kuće dobrih tonova“ u Srebrenici zvanično otvorili moderno opremljen Multimedijalni i interdiciplinarni centar sa bibliotekom.

Centar je namijenjen djeci i mladima koji kroz aktivnosti „Kuće dobrih tonova“ imaju priliku da usvajaju nova znanja i vještine, da se druže i zajedno osmišljavaju aktivnosti od kojih će oni i njihova zajednica imati koristi. 

 „Nama je od velike važnosti da promovišemo pozitivne priče iz Srebrenice o različitim segmentima života u ovom gradu. Mi smo ponosni da će ovaj centar biti mjesto koje će zbližavati mlade istraživače iz Srebrenice i regije. Ključno je važno da ponudimo mladim pristup obrazovnim sadržajima kroz koje će se oni upoznati sa novim inovativnim perspektivama na svakodnevni život i društevno okruženje“, istako je Cronin.

Centar je opremljen zahvaljujući učešću „Kuće dobrih tonova“ u USAID-ovom Mirovnom projektu „PRO-Budućnost“ koji implemtentira Catholic Relief Services (CRS) iz Sarajeva. Predstavnici projekta „PRO-Budućnost“ su ovim povodom donirali knjige za biblioteku i pohvalili incijetive koje poduzimaju uposlenici i korisnici „Kuće dobrih tonova“. 

„Centar je otvoren svakodnevno i svi korisnci imaju priliku učestovati kako u raznim radionicama, tako i u kulturnim, zabavnim i obrazovnim programima. Svima su dostupni sadržaji koje kreiramo i svi mogu učestvovati u njihovom kreiranju. Nastojimo ugostiti kvalitetne predavače i svaka nova perspektiva i iskustvo su dobrodošli. Koristeći ono što im se nudi kroz naše aktivnosti, djeca i mladi će kvalitenije prvoditi slobodno vrijeme“, rekao je Porić.

Kuća dobrih tonova je osnovana prije deset godina i kroz svoje programe nudi muzičke radionice i radionice plesa, časove njemačkog jezika i niz drugih sadržaja edukativnog karaktera.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.