Avgust 02, 2021

"Dječija nedjelja" u vrtiću "Poletarac"

“Dječija nedjelja” se obilježava  svake godine oktobru, a cilj  manifestacije je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti sa potrebama djece, njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima. U Srebrenici će "Djčija nedjelja" biti obilježena nizom aktivnosti u vrtiću Poletarac, Prvoj osnovnoj školi, Narodnoj biblioteci Srebrenica.

U proteklim godinama praksa je bila da djeca iz vrtića obilaze opštinu Srebrenica, javna preduzeća i ustanove. Zbog pandemije korona virusa ove godine sve aktivnosti u okviru “Dječije nedjelje” biće održane u prostorijama i dvorištu vrtića.

 - “Dječija nedjelja” se ove godine obilježava pod sloganom “U zdravom tijelu vedar duh”. Onoliko koliko možemo mi ćemo ispoštovati aktivnosti. Bilo bi šteta da djeci uskratimo to pravo. Svaki dan ćemo imati određene aktivnosti. Danas smo pustili balone na kojima su ispisana dječija prava. U narednim danima će biti još niz aktivnosti. Jedan dan ćemo praviti djeci firzure, drugi dan ćemo praviti kolaće, treći dan će biti sportski dan gdje ćemo imati niz dječijih takmičenja. Imat ćemo I crtanje po betonu, a na kraju i malu zabavu gdje će da nas počaste iz opštine Srebrenica onim što djeca vole – rekla je Mirela Hodžić direktorica vrtića “Poletarac”.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.