Juli 04, 2022

Dva termina za drugi nastavak XXI redovne sjednice

Sredstva informisanja prošle sedmice obavještena su o drugom nastavku XXI redovne sjednice koja će biti održana 27.oktobra sa početkom u 10h. Međutim, isti dan na adresu medija stigao je mail u kojem stoji da će drugi nastavak iste sjednice biti održan u petak 30.oktobra na poziv predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

O zakazanoj sutrašnjoj sjednici za naš radio program govorio je Dragić Glišić, potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica.

- S obzirom da predsjednik Skupštine nije sazvao sjednicu u zakonskom roku, meni se obratila jedna trećina odbornika. U skladu sa Poslovnikom skupštine odbornici su potpisali incijativu u kojoj su zahtjevali nastavak sjednice. Oni su tražili da se na dnevni red stave tačke koje su nephodne kako bi se plan rada skupštine odvijao u skladu sa programom rada. Na dnevnom redu su Izvještaji javnih preduzeća kao i Upravnih odbora. Na osnovu podnešenog zahtjeva dobio sam dopust od odbornika i u skladu sa njihovim zahtjevima sam sazvao skupštinu koja bi trebala sutra biti održana u Domu kulture sa početkom u 10h. Stručna služba skupštine je obavjestila odbornike i ne vidim razlog zašto sjednicu ne bi održali i ne vidim ništa sporno na tačkama dnevnog reda. – kazao je Glišić.

Predsjednik Skupštine opštine, Nedib Smajić rekao je da je on zakazao drugi nastavak XXI redovne sjednice za petak 30.oktobra.

- Zbog nemogućnosti održavanja sjednice prekinuo sam sjednicu i poslije toga sam poslao jedan dopis Ministarstvu lokalne samouprave i tražio njihovo mišljenje. Ministarstvo lokalne samouprave je odgovrio na upit da se mi držimo striktno naših akata i oni su rekli da nisu nadležni s obzirom da se ne radi o nikakvim odlukama. Nakon dobivenog odgovora zakazao sam nastavak XXI redovne sjednice za petak 30.oktobra. Ne znam šta će biti u petak, pozivam sve odbornike da se odazovu na poziv. Ukoliko bude dovoljan broj odbornika onda ćemo krenuti sa radom kako procedure nalažu. – istakao je Smajić.

O drugom nastavku XXI redovne sjednice javnost ćemo blagovremeno informisati putem našeg radio programa i naše web stranice.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.