Juli 04, 2022

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković posjetio Srebrenicu

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković danas je boravio u opštini Srebrenica gdje se sastao sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i tokom današnje posjete posjetio fabriku montažnih objekata i građevinskih kontejnera „Ekonomik Group“ Srebrenica. 

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić kaže da česte posjete vlasti Republike Srpske pokazuju privrženost Vlade RS prema Srebrenici. 

- Pokazuju da se u Srebrenici dešavaju pozitivni primjeri koji jesu da javnost to vidi i pozdravi. Zahvaljujem se premijeru koji je danas u Srebrenici, koji sa našom firmom zajedno sa Civilnom zaštitom RS sklapa jedan posao. Nažalost, posao je vezan za pandemiju korona koja nas je sve zahvatila, ali ovo pokazuje ozbiljnost naše Vlade koja želi da unaprijedi sve one stvari koje nas mogu u budućnosti zadesiti. Imamo sreću da imamo fabriku u Republici Srpskoj koja može da proizvede kontejnere koji mogu da posluže svim bolnicama za neke smještajne kapacitete. Nama je čast što je to baš u Srebrenici i što možemo da se pohvalimo sa jednim ovakvim pogonom. Razgovarali smo i o drugim investicijama koje ćemo u perspektivi raditi,  prije svega na otvaranju novih radnih mjesta i podizanju još jedne fabrike koja će biti potsticajna grana u Srebrenici zajedno sa Banjom Guber koja je prezentovana prije nekoliko dana. Nastavljamo da radimo i gradimo svaki dan, ne samo pred izbore, nego ćemo i nakon izbora da radimo na razvoju Srebrenice i na otvoranju novih radnih mjesta koja će doprinijeti zadržavanju stanovnika na ovom prostoru. – kazao je načelnik Grujičić. 

Bojan Rankić, suvlasnik kompanije „Ekonomik“ zahvalio se premijeru Vlade RS Viškoviću i načelniku Grujičiću na današnjoj posjeti. 

- Komapnija „Ekonomik“ na području opštine Srebrenica uspješno posluje već tri godine i zapošljavamo oko 70 radnika, bravarske-metalske struke. U planu smo pokrenuti novi proizvodni pogon u saradnji sa opštinom Srebrenica i Vladom Republike Srpske. Pokazali smo da Srebrenica ima potencijala i da ovdje može uspješno može da se razvije biznis koji može da se plasira na zapadno evropsko tržište i na tržište zemalja regiona. Radi se o proizvodnji termo izolacionih sendvič panela koji se takođe koriste pri proizvodnjih naših montažnih kontejnera. Nadam se uspješnoj saradnji. - istakao je Rankić. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković  za medije je kazao da su danas u Srebrenici da daju podršku za predstojeće lokalne izbore i da podsjete građane Srebrenice šta je urađeno za protekle četiri godine. 

- Ako neko prati razvoj Srebrenice onda zna da prije par godina skoro nijedna fasada nije bila obnovljena. Danas Srebrenica izgleda kao sasvim urbana sredina. U razgovoru sa načelnikom Grujičićem obavješten sam da je samo u prošloj godini urađeno preko 50 kilometara asfaltnih puteva za naselja na području opštine Srebrenice, a da nije rađena bilo kakva deskriminacija na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi. Tako ćemo i nastaviti u narednom periodu da razvijamo i gradimo Srebrenicu. Ovdje smo u firmi „Ekonomik“ koja je prije dvije godina počela sa poslovanjem, a danas su uspješni u svojoj proizvodnji. Ovdje su naši ljudi iz Austrije koji će da plasiraju proizvode na Austrijsko tržište – tržište Evropske unije. To je ono što treba da radimo, da otvaramo nove pogone i da zapošljavamo ljude. Naša uprava Civline zaštite je sklopila ugovor sa ovom kompanijom za isporuku 20 kontejnera za potrebe zdravstvenog sektora, a prije svega Kliničkog centra u Banja Luci, onda ćemo ići za nabavku ostalih bolnica kako bi ovi kontejneri poslužili kao trijaža prilikom ulaska u zdravstevni sistem. Mi smo odlučili da se na ovaj način pandemija korona virusa u Republici Srpskoj na neki način stavi pod kontrolu – potcrtao je Višković.  

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.