Juni 17, 2021

OIK Srebrenica: Sve spremno za sutrašnje lokalne izbore

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini biće održani sutra 15. novembra. Na području opštine Srebrenica građani će moći ostvariti svoje biračko pravo na 29 biračkih mjesta. Takođe, biće aktivan mobilni tim, kao i COVID tim. 


Ljiljana Stevanović, predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK) Srebrenica, kaže da je sve spremno za održavanje izbora. 
- Mogu da kažem da je kampanja protekla fer i korektno. Nije bilo problema, niti prigovora. Opštinska izborna komisija je pripremila sve što se tiče nas, akreditovala posmatrače, imenovala biračke odbore, i obezbijedila lokacije za biračka mjesta – kaže Stevanović i dodaje :
- Imali smo izmještanje lokacije na dva mjesta, i tu se radi o četiri biračka mjesta. Jedno je na Jezeru, gdje je trebalo biračko mjesto da bude u mjesnoj kancelariji, ali zbog epidemiološke situacije morali smo izmjestiti u ambulantu koja je u blizini. Drugo izmještanje se odnosi na redovno biračko mjesto, lično, nepotvrđeno i odsustvo koje je planirano u staroj zgradi Centra za socijalni rad. Zbog malog prostora, i velikog broja akreditovanih posmatrača to biračko mjesto će biti u Kulturnom centru Srebrenica. Očekujemo da izbori prođu fer i korektno u duhu demokratije – rekla je Stevanović.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.