Juni 17, 2021

Lokalni izbori 2020: Otvorena biračka mjesta u Srebrenici

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održavaju se danas. Na području opštine Srebrenica građani će moći ostvariti svoje biračko pravo na 29 biračkih mjesta. Takođe, biće aktivan mobilni tim, kao i COVID tim.

 

 - U ime  opštinske izborne komisije Srebrenica mogu da kažem da od naših 29 biračkih mjesta sva biračka mjesta su uredno otvorena osim jednog biračkog mjesta gdje je predsjednica biračkog mjesta sletila s puta. Gore je policija i vatrogasci, izvlače auto. Ona je u redu, ništa nije bilo, ali tu imamo kašnjenje – rekla je Ljiljana Stevanović, predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK-a)

Predsjednica OIK-a očekuje da izborni proces prođe bez problema.

- Očekujemo da će proći sve korektno, da će se poštovati prava građana i da nećemo imati problema – rekla je Stevanović.

Osobe koje su zaražene koronavirusom, ili su u kućnoj izolaciji moći će ostvariti svoje biračko pravo, jer je obezbijeđen poseban COVID tim.

- Ta lica imaju pravo da glasaju putem posebnog COVID tima, samo moraju imati dokaz o izolaciji što imamo na raspolaganju od naših sanitarnih inspektora. Oni glasaju putem COVID tima koji će im doći na kućne adrese – rekla je Stevanović.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.