Print this page

Lokalni izbori 2020: I Grujičić i Tabaković proglasili pobjede na izborima u Srebrenici

U Srebrenici je završen izborni proces. Birači su glasali na 29  biračkih mjesta, a pravo glasa je imalo oko 15 hiljada birača.

 

Kandidati za načelnike opštine Srebrenica Mladen Grujičić i Alija Tabaković  su proglasili pobjede na lokalnim izborima.

- Drago mi je da je ovakva atmosfera da svi slave, i jedni i drugi. Drago mi je da je dan protekao u najboljem mogućem redu. Nije bilo nereda, i to me raduje. Čestitam svim građanima, i Srbima i Bošnjacima što su se opredijelili za put kontinutiteta i ekonomskog razvoja – poručio je Grujičić nakon što je proglasio pobjedu na izborima.

Pobjedu su proglasili i u izbornom štabu koalicije « Moja adresa Srebrenica » i kandidata Alije Tabakovića.

- U gradu slave svi, ali mi imamo prave podatke kada su u pitanju redovni glasački lističi i u odsustvu i trenutna razlika između Mladena Grujičića i Alije Tabakovića je negdje oko 700 glasova, s tim što u to nije uračunata pošta. Mi smo registrirali 1600 osoba iz dijaspore, a prema informacijama koje imamo koalicija Zajedno za Srebrenicu je registrovala negdje oko 800, s tim po našim evidencijama koje smo vodili ovdje u Srebrenici oni doveli te glasače da glasaju u Srebrenici. Tako da je ta razlika spala, i ostalo je oko 500 glasova iz pošte za njih. Slobodno možemo reći da je Alija Tabaković novi načelnik opštine Srebrenica. Trebamo biti strpljivi nešto kao u Americi dok  se sve ne prebroji, ali brojevi pokazuju da je Alija Tabaković novi načelnik opštine Srebrenica – rekao je predsjednik izbornog štaba koalicije «Moja adresa Srebrenica » Sadik Ahmetović.

Na ulicama Srebrenice slavili su pristalice i jednog i drugog kandidata sa istaknutim zastavama. 

Rate this item
(0 votes)