Juni 17, 2021

Koalicija "Zajedno za Srebrenicu": Mladen Grujičić je pobijedio na izborima

Predstavnici koalicije «Zajedno za Srebrenicu » održali su danas press konferenciju. U ime koalicije medijima se obratio dr Radomir Pavlović.

- Možemo sigurno reći da je za načelnika opštine Srebrenica pobijedio naš kandidat Mladen Grujičić i da će pobijediti srpska lista,te da ćemo imati 11 odbornika. Cenzus će preći SNSD, DNS, SDS i Ujedinjena Srpska. Na osnovu medijskih kampanja koje se vode ovih dana mogu reći da je izborna kampanja bila fer i demokratska. Nije bilo većih primjedbi, mnogo manje nego 2016. godine. Kada smo sabrali sve glasove uz one koji će doći putem pošte, ta razlika je nedostižna. Uzrok poraza Alije Tabakovića  i bošnjačke liste treba tražiti u glasovima na redovnim biračkim tijelima. Analizirajući rezultate koji govore da je za ove izbore Mladen Grujičić dobio oko 300 glasova više nego 2016. na redovnim mjestima, a Alija Tabaković je dobio manje glasova nego Ćamil nego 2016. godine – rekao je Pavlović.

Izjavu za medije dao je i predsjednik lokalnog SDS-a Momčilo Cvjetinović.

- Uspjeli smo da privedemo kraju izbore. Po mojoj projekciji razlika između srpskih i bošnjačkih glasova trebala je da bude veća. Poslije izbora treba sjesti i unapređivati sve ono što je urađeno. Ovo nije pobjeda niti jednog naroda nad drugim – rekao je Cvjetinović.

Kadnidat srpskih političkih stranaka “Zajedno za Srebrenicu” Mladen Grujičić u izjavi za medije rekao je da će  “i naredne četiri godine obnašati dužnost načelnika opštine Srebrenica”

- Pored svih manipulacija koje su se dešavale, želimo da kažemo da smo pobijedili i definitivno, zato što imamo matematiku koja je realna. Na samim redovnim biračkim mjestima nije bilo težih povreda. Ono što je negativno obilježilo izbore jeste Federacija. Gradačac i Živinice. Posebno u Gradačcu gdje je ubaćen veliki broj lističa. Političari BOšnjaci se I nadaju tome, tim glasovoima iz Federacije. Građani su pokazali kako I šta žele. Nadam se da ćemo na kraju ovog mandata pričati drugu priču I da će biti svejedno ko će biti načelnik, BOšnjak ili Srbin. Mnogo je nepravilnosti koje mogu da utiču na smanjenje ove prednosti, ali nikako ne mogu da utiču na pobjedu mene kao zajedničkog kandidata – rekao je Grujičić. 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.