Juni 17, 2021

OIK Srebrenica: Ponovno brojanje glasova za dva biračka mjesta

Prema posljednjim podacima OIK-a, na području Srebrenice obrađeno je 27 od okupno 28 biračkih mjesta, što je u procentima 96,43 posto. Prema riječima predsjednice OIK-a Ljiljane Stevanović glasovi će biti ponovo brojani za dva biračka mjesta, i to sa jednog biračkog mjesta u Potočarima, i jednog biračkog mjesta koje se odnosi na osnovnu školu u Srebrenici.

 

Razlog ponovnog brojanja je sljedeći:

- Na nekim obrascima sa biračkih mjesta pojavila su se neslaganja, gdje test tačnosti mora da bude nula. Negdje se griješilo. Zbog toga aplikacija blokira, jer se podaci ne podudaraju. Zbog toga CIK je naredio da se na dva biračka mjesta gdje su neslaganja da se ponovno broji. To je mjesto 3A Osnovna škola, za nivo načelnika, i mjesto 7A Potočari za nivo Skupštine. Komisija će da imenuje poseban birački odbor za brojanje, a posmatrači koji su bili na tim biračkim mjestima moći će da prisustvuju – rekla je Stevanović.

Prema podacima Centralne izborne komisije (CIK BiH), u Srebrenici je, nakon što je obrađeno 96,43 posto biračkih mjesta, aktuelni načelnik i kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu” Mladen Grujičić osvojio 4.111 glasova (69,23 posto), dok je kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Srebrenice Alija Tabaković osvojio 1.787 (30,09) glasova.

Glasovi iz odsustva i putem pošte tek treba da budu izbrojani. Brojanje ovih glasova vršit će se u Centru za brojanje CIK-a u Sarajevu.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.