Novembar 26, 2022

Počelo drugo polugodište u školama na području Srebrenice

U Srebrenici danas je počela nastava drugog polugodišta školske godine 2020/2021 u osnovnim školama i Srednjoškolskom centru Srebrenica, a nastava se odvija kao u prvom polugodištu uz poštivanje svih mjera koje su na snazi od zaštite korona virusa.   

Direktor „Prve osnovne škole“ Srebrenica, Dragi Jovanović kazao je za naš radio program da će učenici u Područnom odjeljenju Potočari nastavu pohađati putem online platforme zbog kvara na sistemu kotlova za grijanje i da će redovna nastava krenuti od 1.februara. 

- Izvršene su sve pripreme za početak nastave drugog polugodišta, jedini problem je u Područnom odjeljenju Potočari zbog grijanja. Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a odobrilo je finansijska sredstva u iznosu 19.000 KM za zamjenu kotlova. Nadam se da ćemo uskoro završiti proceduru oko javnih nabavki i da će ovaj problem biti riješen do kraja mjeseca januara kako bi djeca krenula sa redovnom nastavom u školskim klupama. U centralnoj školi i drugim područnim školama nastava se odvija po planu i programu. – kazao je Jovanović. 

Prema riječima direktora Srednjoškolskog centra Srebrenica, Momčila Cvijetinovića sve je spremno za nastavak drugog polugodišta. 

- Kako je i predviđeno godišnjim kalendarom rada sve je spremno za nastavak drugog dijela školske 2020/2021. godine.  Nastava će se održavati uz poštivanje svih mjera koje su na snazi od zaštite korona virusa.  – kazao je Cvijetinović. 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.