Juni 17, 2021

Saopštenje za javnost OO SNSD Srebrenica: Pristrasna odluka CIK-a

Predizborne koalicije stranaka sa srpskim i bošnjačkim predznakom u Srebrenici uputile su žalbe Apelacionom odjeljenju suda  BiH na  odluku o poništavanju izbora u Srebrenici. Srpska koalicija “Zajedno za Srebrenicu“ se žalila zbog: povrede pravila postupka, pogrešne primjene materijalnog  prava,  nepravilno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Dok se bošnjačka koalicija “Moja adresa Srebrenica“ žalila na odluku da se ne poništi glasanje putem pošte.

OO SNSD Srebrenica je tim povodom izdao i saopštenje za javnost koje donosimo u cijelosti:

- CIK je poništio izbore na mjestima u kojima uglavnom su Srbi glasali i to na redovnim biračkim mjestima u Srebrenici, u FBiH od 19 biračkih mjesta gde glasaju Bošnjaci poništio je samo na dva mjesta što govori o pristrasnosti odluke CIK-a koja ide u korist Bošnjaka u Srebrenici. Takođe za 26  biračka mjesta na redovnim biračkim spiskovima nema nikakvog objašnjenja niti argumenata zašto se tu poništavaju izbori. Nema nikakav nalaz eksperta grafologa niti bilo koji drugi dokaz ni za mjesta gde su predsjednici biračkih odbora bili Bošnjaci, a takvih je bilo 8 biračkih mjesta koji su poništeni. Takođe dokazi o isteklim ličnim kartama nisu tačni što smo dokumentovali njihovim ličnim kartama koje su važeće što je slučaj Savić Radomira i drugih – stoji u saopštenju za javnost OO SNSD-a Srebrenica koje potpisuje predsjednik opštinskog odbora ove stranke dr Radomir Pavlović.

M. Sekulić/ RTV Srebrenica

(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.